След година, белязана от множество кибератаки, се очаква онлайн нападателите

...
След година, белязана от множество кибератаки, се очаква онлайн нападателите
Коментари Харесай

Хакерите може да станат още по-дръзки през 2018 г.


След година, белязана от голям брой хакерски атаки, се чака онлайн нападателите да станат още по-дръзки през 2018 година, обявиха откриватели. Фирмата за сигурност McAfee заяви, че събитията от 2017 година са единствено подготовка за това, което ще пристигна в бъдеще, защото хакерите създават нови тактики и " бизнес модели ", оповестява Нова тв.

Според специалистите, защото рентабилността на предходни офанзиви избледнява в лицето на новите отбрани, хакерите ще се извърнат към нови типове офанзиви, които биха могли да доведат до увреждане или разрушение на компютрите и мрежите. Атакуващите също ще търсят метод да обиден богатите хора и да се стремят към свързани устройства, които оферират по-малко сигурност от компютрите и смарт телефоните, написа БГНЕС.

Събитията от тази година демонстрират какъв брой елементарно е да се комерсиализират хакерските услуги. Такива офанзиви могат да бъдат продадени на партии, които желаят да сковават национални, политически и бизнес противници, разясняват експерти.

Посочва се още, че поверителността евентуално ще бъде в допълнение ерозирана, защото данните за потребителите, в това число за децата, се събират и продават от производителите на устройства. Изследването твърди, че родителите " ще осъзнаят обилни корпоративни злоупотреби с цифрово наличие, генерирано посредством деца ".
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР