След гласуването на оставката на кабинета Денков спорен момент са

...
След гласуването на оставката на кабинета Денков спорен момент са
Коментари Харесай

Даниел Смилов пред Дарик: Спорен момент за властта ще са “плаващите мнозинства”

След гласуването на оставката на кабинета " Денков " противоречив миг са така наречен " плаващи болшинства ". Това сподели в предаването на Дарик " Кой Говори " политологът Даниел Смилов. По думите му има неизясненост в предлагането на ГЕРБ.

" Под тези плаващи болшинства, сякаш концепцията е да се приобщи Движение за права и свободи в ръководството, ясно е, че за някои от конституционните органи като правосъдния прокурорски съвет, Инспекторатът на Висш съдебен съвет и конституционната комисия ще е належащо присъединяване на Движение за права и свободи или на друга партия, само че сякаш с това съглашение ГЕРБ желаят да закрепят, че навръх гласове на Движение за права и свободи ще се разчита по тези въпроси ", разяснява Смилов.

ГЕРБ си оставят вратата отворена за различен министър председател и си резервират по някакъв метод външното министерство, сподели още политологът. Според него оттук насетне в по-стегнат ритъм би трябвало да се сформира държавно управление или, в случай че ГЕРБ имат други проекти, да се насрочат избори две в едно. Смилов разяснява още, че политическите сигнали все още по-скоро сочат, че ще бъде формиран кабинет.

Разликите сред меморандума (бел.ред., препоръчан от ПП) и съглашението (бел.ред., препоръчано от ГЕРБ) са по-малко, в сравнение с приликите, установи Даниел Смилов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР