След Френската революция французите винаги са били разделени на две

...
След Френската революция французите винаги са били разделени на две
Коментари Харесай

Д-р Искрен Иванов: Макрон стана жертва на Наполеонов комплекс

След Френската гражданска война французите постоянно са били разграничени на две - онази група, които откровено имат вяра в културната стойност на Френската гражданска война, и тези, които считат, че се е случило нещо извънредно.

Френският президент Еманюел Макрон стана жертва на така наречен " Наполеонов комплекс " - смятайки, че Франция след Brexit може да сплоти Европа, съобщи доктор Искрен Иванов, политолог, интернационален анализатор, в предаването " Светът е бизнес " с водещ Ивайло Лаков.

" Притеснително е протичащото се в Северна Македония и позицията на Русия по отношение на евроинтеграцията на страната, както и мненията по отношение на НАТО ".

" След края на Втората международна война Франция престава да бъде световен артист. Тя постоянно ще остане в икономическата сянка на Германия. Германия поддържа Съединени американски щати във въшнополитически проект освен поради гарантирането на немската самостоятелност, само че и поради това, че Германия ще бъде главният стопански артист в Европа след Brexit. Различията сред Франция и Германия стават все по-отчетливи. Зараждат се националистически придвижвания ", акцентира гостът.

" Ако Макрон в действителност си мисли, че Франция може да сплоти независимо Европа благодарение на Русия, интегрирайки я в груповата система за сигурност, се притеснявам, че по този начин френският президент работи против националния интерес на личната си страна ".

Интересите на Русия на Балканския полуостров се свеждат на първо място до това да сътвори геостратегическа ос, културна ос, която да бъде проевразийска, разяснява доктор Искрен Иванов.

" Разследването за съветската интервенция в американските избори рано или късно ще би трябвало да завърши ", счита доктор Иванов.

Гостът даде и един образец. В Съединени американски щати той е разговарял с членове на политическия хайлайф, които по отношение на съветската интервенция са споделили, че считат, че става дума за индиректна интервенция, която е разделила публичното мнение в Съединени американски щати, с цел да се стигне до избора на Доналд Тръмп.

Русия показва държание на блян към завръщането на интернационалната сцена като световен артист. Тя желае да възроди Съюз на съветските социалистически републики, единствено че този път терминът е евразийска империя ".

Москва/Киев

" При всички положения има стопляне на връзките сред Русия и Украйна ", твърди Искрен Иванов, допълвайки, че Украйна има два избора - да отстоява твърдо антируската линия, или да се сближи с Москва. По думите на госта независимостта на Украйна обаче би трябвало да бъде сложена от самата нея преди всичко в тази ситуация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР