След фалита на „Химко” през 2003 г. на територията му

...
След фалита на „Химко” през 2003 г. на територията му
Коментари Харесай

Историите в „Тази сутрин” през 2019 г.: Предотвратена екокатастрофа

След банкрута на „ Химко” през 2003 година на територията му остават 110 тона серовъглерод. Веществото е в резервоари, потопени във водни басейни. Вместо да бъде погубен, той се съхранява от години.
Опасният серовъглерод от " Химко ”– Враца още не е изнесен Опасният химикал е на територията на завода от 2003 година
Фирмата, която стопанисва серовъглеродът е „ Камибо ООД”. Тя благосъстоятелност на депутата Станислав Попов. Според комерсиалния указател седалището на компанията е в жилищен блок в София. Там откриваме младо семейство, което не знае за компанията. Депутатът призна пред bTV, че със серовъглерода не се работи, а единствено се съхранява.
Опасният серовъглерод в „ Химко ”: Уволниха служителя, подал сигнала - министър председателят го връща на работа През май bTV разкри, че компанията, която съхранява серовъглерода, е на депутата Станислав Попов от ГЕРБ
По време на многократните ни репортажи специалистът от Регионална инспекция за опазване на околната среда, който подаде сигнала, беше уволнен. Последва връщането му на работа, разпоредено от премиера Бойко Борисов.
Опасният серовъглерод: Изнесоха химикала от някогашния цех „ Химко " Цялото количество от веществото към този момент е в Сърбия
Със специфични цистерни серовъглеродът беше извозен и отпътува за компания в чужбина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР