След експлозията на Северен поток ЕС окончателно ще се превърне

...
След експлозията на Северен поток ЕС окончателно ще се превърне
Коментари Харесай

И тук Европа разбра, че САЩ я правят на пълна глупачка

След детонацията на " Северен поток " Европейски Съюз дефинитивно ще се трансформира в стопански спътник на Щатите.

Материалът е коментиран от Дмитрий Адамидов и Константин Блохин

Министърът на стопанската система, финансите, индустриалния и цифровия суверенитет на Франция, Бруно Льо Мер, ненадейно съобщи, че Европа не би трябвало да разрешава икономическото владичество на Съединени американски щати в района.

Льо Мер назова неприемливо Вашингтон да продава полутечен газ на своите съдружници в Европа четири пъти по-скъпо, в сравнение с вътрешния пазар. По-рано немският министър на стопанската система Роберт Хабек уточни казуса с инфлацията на цената на газа, който също прикани Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз към " взаимност " по този въпрос.

„ Не би трябвало да разрешаваме спорът в Украйна да докара до американско икономическо владичество и намаляване на Европа “, сподели Льо Мер, представен от Politico National Assembly. Той прикани и за " по-балансирани стопански връзки по енергийния въпрос ".

Въпреки че към момента е мъчно да се каже тъкмо по какъв начин европейците ще съумеят да предотвратят икономическото владичество на Съединените щати на фона на отхвърли от съветски енергийни източници. На 10 октомври шефът на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел призна, че европейската стопанска система я чака съществено " преструктуриране ", защото зависи значително от евтините енергийни запаси от Русия. В същото време той уточни, че в този момент е усложнен и достъпът до значимия за Европейския съюз китайски пазар.

Между другото, китайското издание на Global Times непрестанно написа за това, че основният победител в настоящето икономическо опълчване сред Русия и Запада са Съединени американски щати, които последователно заемат европейския енергиен пазар и отслабват позициите на съперниците.

Но съгласно Константин Блохин, водещ откривател в Центъра за проучване на сигурността на Руската академия на науките, надали може да се каже, че европейците ненадейно са прозряли, тъй като по-голямата част от европейската администрация е удовлетворена от настоящето положение на нещата.

- Не бих приел на съществено думите на европейските, в това число френски политици. Правят такива изказвания няколко пъти в годината, даже на по-високи равнища до президент, приказват за нуждата от образуване на европейска войска и така нататък Но нормално всичко това остава на равнище изказвания, тъй като никой не е подготвен на радикални дейности.

Да, вършат се изказвания, само че в случай че Франция водеше независима външна и икономическа политика, повярвайте ми, щяха да се държат доста по-суверенно. Всъщност Франция организира чисто проамериканска политика. Следователно нищо няма да надвиши стадия на изговаряне на тези думи.

Американците не одобряват европейците на съществено, те ги считат за собствен спътник, а самата европейска администрация и номенклатура са съгласни с това. Те считат Съединени американски щати за собствен съдружник и се опасяват да се разделят с тях. Затова не си коства да се вършат някакви далечни изводи, че в Европа назрява някакъв преломен миг.

Ние в Русия бихме желали да мислим, че Европа ще следва самостоятелен курс и ще следва суверенна външна политика. На процедура от доста години нищо сходно не се е случвало. Веднъж Европа сподели своето непокорство, когато американците нахлуха в Ирак, а Герхард Шрьодер, Жак Ширак и Владимир Путин споделиха, че осъждат тези дейности. Това беше краят на цялото неподчинение. Следователно това не е началото на някакъв курс, всички тези изказвания ще свършат също толкоз бързо.

" СП ": - Но в стопанската система европейците бяха по-независими...

„ Всичко върви към цялостното икономическо владичество на Съединените щати в Европа. Експлозиите в Северен поток изцяло лишиха Европа от достъп до евтини енергийни запаси, които подтикнаха нейния напредък. Не виждам наклонност за изкривяване на обстановката.

Дори Жозеп Борел сподели, че съветските енергийни запаси са източникът на напредък и в този момент би трябвало да разчитаме на вътрешни източници. Всъщност цялата тази европейска администрация дърпа Европейски Съюз не към върховен курс, а към курс към Съединените щати.

Включително и тъй като съгласно мен подобен върховен курс ще аргументи още повече разноски за Европа. В края на краищата той планува и основаване на съвременна войска, което ще изисква даже не милиарди, а трилиони долари и борба с Вашингтон, която Брюксел не желае. Каквото и да споделят някои, това е една западна цивилизация. Те могат да имат някои различия и недоразумения между тях, само че нищо повече. По принцип те не са съгласни с нас.

Затова американците следват своя курс на дълготрайна тактика, до момента в който Европа демонстрира цялостна неплатежоспособност неуспех. От позиция на Съединени американски щати всичко е ясно и понятно. Те би трябвало да държат Европа под военно-политически надзор благодарение на подобен инструмент като НАТО и под стопански надзор, тъй че европейската стопанска система да не е конкурентна и да не съставлява опасност за Щатите. Те следват този курс и няма да се отклонят от него. Европейските елити са космополитни, към този момент са проамерикански, тъй че това ги устройва.

— Не считам, че европейците ще съумеят да трансформират ситуацията на нещата, защото това беше в началото плануваното. И не когато стартира енергийната рецесия в Европа, а даже когато имаше постепенна промяна на политическите водачи на Европейски Съюз.

Въпреки цялата либералност, това е следен развой и същият френски президент Еманюел Макрон е представител на „ атлантистите “, които водеха политика на ориентировка към Съединени американски щати. Те трябваше да смажат всевъзможни кълнове на самостоятелност и да обезпечат осъществяването на всички наставления, без значение дали става въпрос за енергиен преход, прекачване на произвеждане в Съединените щати или наказания против Русия.

Европейският съюз нямаше варианти, а самото изявление на Льо Мер най-вероятно значи, че към този момент е прекомерно късно. Всъщност главната работа е свършена - европейските предприятия стопират, бизнесът стартира да се мести в Азия или Америка. Този развой беше осъществен главно заради неравенството в цените на силата.

Министърът на финансите приказва за това, тъй като към този момент е приключен факт. Французите постоянно имат свое особено мнение, не им е неразрешено да го имат, даже им придава личен сексапил. Затова го оповестиха. Но в случай че четете сред редовете, излиза наяве, че процесът на определяне на американско владичество в стопанската система е приключен. Европейската промишленост няма съществени шансове за възобновяване.

" СП ": - Значи това е просто констатация на факт?

- Да, само че тя го направи по този начин, че наподобява като опит да направи нещо и да реагира. Във Франция профсъюзното придвижване е много мощно, то е значим детайл от културата. И макар че европейците би трябвало да имат задоволително газ и други запаси, в случай че зимата е студена, изненадите са вероятни. И таман при положение, че има проблеми с енергоснабдяването, ръководещите си постилат плява, която се демонстрира под формата на сходни мнения.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР