След експертната среща на епидемиолози и инфекционисти е било взето

...
След експертната среща на епидемиолози и инфекционисти е било взето
Коментари Харесай

Решено: Маските стават задължителни и на открито

След експертната среща на епидемиолози и инфекционисти е било взето решението маските да станат наложителни и на открити пространства. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Предстои да бъде издадена и заповед.
Главният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и Експертните препоръки по епидемиология и инфекциозни заболявания излязоха с позиция за въвеждане на наложителни маски навън, оповестяват от подопечното на Ангелов ведомство.

“Това е най-леката допустима мярка и с оглед експертизата на заставащите зад нея, смятам, че би трябвало да я въведем. Щом специалистите изрично поддържат подобен вид противоепидемична мярка и тя по никакъв метод не е ограничаваща за жителите, а упованията са в резултат на засиления надзор и при изискване, че всички ние съблюдаваме ограниченията, заболяемостта от COVID-19 да намалее с до 30%, ще го създадем “, разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

През последните седмици се вижда растеж на инфектираните. Процентът на позитивните проби по отношение на направените PCR проби също се увеличи. Това наложи специалистите да се съберат. Според тях посредством носенето на защитни маски навън ще се ограничи разпространяването на инфекцията у нас.

" По време на срещите в страната сътрудници от всички структури показват терзанията си, свързани с повишението на заболяемостта, и упорстват за по-строг надзор на обстановката и въвеждане на маски навън “, разяснява Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР