След едногодишно прекъсване Русия официално възобнови полетите към България, предаде

...
След едногодишно прекъсване Русия официално възобнови полетите към България, предаде
Коментари Харесай

След година прекъсване у нас кацнаха първите руснаци

След едногодишно спиране Русия публично възобнови полетите към България, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера на Летище Бургас кацнаха първите 172 туристи за този летен сезон от Москва. Режимът за влизане у нас на съветски жители обаче остава повишен.

Гражданите от Русия могат да влизат у нас, както и останалите чужденци - със документ за имунизация, PCR тест или документ, че са преболедували Коронавирус. Облекчен е режимът само за тези, които имат парцели у нас.

За тези, които имат документ за престояване на територията на страната могат да влязат и под карантина, като надлежно на мястото на тяхното дълготрайно престояване, това става въпрос за лица, които живеят, имат жилища на нашата територия и си имат съответния документ с персонален номер на чужденец, споделя доктор Марияна Кофинова, РЗИ-Бургас.

За нощес бе очакван и още един полет от Русия. Малко след 22:00 ч. трябваше да дойдат още 178 души от Москва. Все още обаче не е ясно дали до края на лятото ще се възобновят полетите с английски туристи.

Във Англия имаме така наречената система светофар и България сега е в жълтата зона, което значи, че туристите, завръщайки се от България, би трябвало да минат през наложителни проби, само че не желая да злоупотребявам дали това ще се промени и дали ще остане до края на лятото, споделя Н. Пр. Роб Диксън, дипломат на Англия у нас.

Ситуацията с Русия обаче е по-благоприятна. Концесионерът на двете морски летища заяви, че от юни до октомври са планувани 450 полета от Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР