След едногодишно прекъсване Русия официално възобнови полетите към България. Днес

...
След едногодишно прекъсване Русия официално възобнови полетите към България. Днес
Коментари Харесай

Първите руски туристи кацнаха у нас след една година прекъсване

След едногодишно спиране Русия публично възобнови полетите към България. Днес на Летище Бургас кацнаха първите туристи за този летен сезон от Москва. Режимът за влизане у нас на съветски жители обаче остава повишен.

Първият полет с съветски жители за Бургас се очакваше през днешния ден по обед. В последния миг обаче съветският народен транспортьор анулира полета, а пасажерите бяха пренасочени към българска самолетна компания. Следобед 172-ма пасажери кацнаха на бургаското летище.

Гражданите от Русия могат да влизат у нас, както и останалите чужденци - със документ за имунизация, PCR тест или документ, че са преболедували Коронавирус. Облекчен е режимът само за тези, които имат парцели у нас.

За тези, които имат документ за престояване на територията на страната могат да влязат и под карантина, като надлежно на мястото на тяхното дълготрайно престояване, това става въпрос за лица, които живеят, имат жилища на нашата територия и си имат съответния документ с персонален номер на чужденец, споделя доктор Марияна Кофинова, РЗИ-Бургас.

За през днешния ден е очакван и още един полет от Русия. Малко след 22:00 ч. ще дойдат още 178 души от Москва. Все още обаче не е ясно дали до края на лятото ще се възобновят полетите с английски туристи.

Във Англия имаме така наречената система светофар и България сега е в жълтата зона, което значи, че туристите, завръщайки се от България, би трябвало да минат през наложителни проби, само че не желая да злоупотребявам дали това ще се промени и дали ще остане до края на лятото, споделя Н. Пр. Роб Диксън, дипломат на Англия у нас.

Ситуацията с Русия обаче е по-благоприятна. Концесионерът на двете морски летища заяви, че от юни до октомври са планувани 450 полета от Русия.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР