След една съществена промяна в календара на шампионата в класическите

...
След една съществена промяна в календара на шампионата в класическите
Коментари Харесай

“Рали Спринт Бургас” затваря автомобилната 2019 година

След една основна смяна в календара на шампионата в класическите ралита, откакто стана ясно, че Бургас не може да направи финала на шампионата, локалният клуб Вромос одобри да провежда по-краткия и по-евтин край на спринтовото състезание. Двудневната конкуренция бе планувана още през януари за края на предишния месец, преди да са избрани датите на локалните избори тази година.

Така че в този момент бургазлии ще създадат прощапулника си спринтовите ралита, чието съревнование (трети кръг) действително ще затвори и шампионата, и цялата автомобилна 2019 година.

Бургас, дружно със старта в Ихтиман през октомври, действително избавиха шампионата, който за поредна година, поради отводи на други уредници, заплашваше да стартира, само че да не приключи годината. Клубът Вромос може да е удовлетворен освен поради това, само че и поради даването на екипажите на две изцяло нови и безусловно непознати трасета (Росенец - 7,75 км и Равадиново - 8,70 км), които ще бъдат употребявани за 5 скоростни стадия, определящи и спечелилите, и първенците тази година.

За разлика от 2018 година финалното съревнование е завързано дотам, че не се знаят 7 от 8-те имена на бъдещите първенци на България в спринта. Колоната ще се води от миналогодишния първенец Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5), който добави успеха си в спринта в края на годината и с купата в класическата дисциплинираност през 2018 година

Ангелов към този момент завоюва шампионата по рали и в този момент следва да се разбере, дали ще успее да направи 100-процентов дубъл на предходния сезон или в спринта ще бъде записано изцяло непознато досега име.

Подобно на най-голямото ни рали България, стартирало през 2017 година на писта на Порт Варна, а и в традициите на най-големите международни ралита, центърът на рали спринт Бургас е на самото пристанище в града, където ще бъдат и церемонията по откриването, и церемонията по награждаването.

Общата спортна отдалеченост е 40,65 км, а сред старта (утре в 9:30 ч., Морска гара Бургас) и финала (15:00 ч., отново там) декларираните общо 38 екипажа би трябвало да пробягат 172 км. Друг комплимент за бургазлии е и това, че записаните участници са толкоз, колкото участници се събират и в класическите ралита на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР