След един месец престой в клиниката по Детска психиатрия“ в

...
След един месец престой в клиниката по Детска психиатрия“ в
Коментари Харесай

След месец в психиатрия, 16-годишният, който удари възпитателка, е отново в Смолян

След един месец престой в клиниката по „ Детска психиатрия “ в Александровска болница в София, 16-годишният Махмуд, който атакува и наби възпитателка с лопата, още веднъж се върна в Центъра за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания в Смолян.

Младежът бе настанен от съда в психиатрията, с цел да му бъде осъществена психиатрична експертиза, която да покаже дали страда от психическо заболяване.

„ Махмуд е настанен в центъра със правосъдно решение. В момента делото продължава. Назначени са няколко експертизи - на Махмуд и на останалите деца, които са очевидци на нападателните му дейности, както и експертиза на потърпевшата. Веднага, щом всички те са подготвени, водещият следствието служител на реда ще рапортува и към този момент ще преценим по какъв начин ще се действа за напред “, разяснява наблюдаващият делото прокурор Таня Найденова.

От Районна прокуратура-Смолян прецизираха, че младежът на този стадий ще е в качеството си на обвинен.

16-годишния юноша атакува възпитателка с лопата в центъра в края на септември, като в резултат на багра 60-годишната жена бе настанена в болница. В следствие стана ясно, че и различен път е проявявал експанзия. В центъра мъчно могат да намерят личен състав, а потърпевшата също напусна работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР