След двумесечно разследване плевенските криминалисти разкриха и заловиха „муле“ на

...
След двумесечно разследване плевенските криминалисти разкриха и заловиха „муле“ на
Коментари Харесай

Заловиха „муле“ в телефонна измама на 93-годишна старица

След двумесечно следствие плевенските криминалисти разкриха и заловиха „ муле “ на телефонни измамници, които прибрали от 93-годишна бабичка 6 320 лева . Това заяви през днешния ден Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.
Престъплението било осъществено на 17 август т.г. Бандитите употребявали схемата „ полицейска акция за залавяне на телефонни измамници " . Възрастната плевенчанка повярвала, че оказва помощ на чиновниците на реда да заловен нарушителите. Тя на два пъти изхвърлила през терасата всички пари, които кътала в дома си. Когато схванала, че е излъгана, се обадила на същинските служители на реда.
След продължителна работа криминалистите открили мъжа, който посетил адреса старицата и взел парите – 26-годишен гражданин на село Ореховица, община Долна Митрополия. Арестуваният е притеглен в качеството му на обвинен за осъществено закононарушение и е разпитан пред акредитиран от него бранител. Признава виновността си и желае наказателното произвеждане против него в Районен съд - Плевен да се води по реда на съкратеното правосъдно разследване. Взета му е мярка за неотклонение " задържане под стража ", разясниха от полицейската дирекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР