След двумесечни масови протести във Франция проектозаконът за реформата, който

...
След двумесечни масови протести във Франция проектозаконът за реформата, който
Коментари Харесай

Протестиращи във Франция: Макрон, отрязахме главата на Луи XVI, можем да започнем отначало

След двумесечни всеобщи митинги във Франция проектозаконът за промяната, който включва последователно увеличение на възрастта за пенсиониране до 64 години, беше признат благодарение на член 49, параграф 3 от Конституцията, без да бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание. Над 4000 протестиращи, които през вчерашния ден вечерта още веднъж излязоха по улиците на Париж, се събраха на площад Конкорд. Протестиращите, настояващи за отдръпване на промяната, възпламениха голям огън на площада. Те скандираха " Макрон, отрязахме главата на Луи XVI, можем да стартираме изначало ". На протестиращите, които също издигнаха барикади в региона и хвърляха фойерверки по полицията, беше отговорено със сълзотворен газ.

 

От друга страна, беше импортиран избор на съмнение от крайнодясната Партия на националното единение (RN), която има 5 разнообразни политически групи и 88 депутати в Националното заседание, против активирането на 3-ти параграф от френския министър председател Елизабет Борн на член 49 от Конституцията за горепосочения законопроект. „ Ще гласуваме всички оферти за избор на съмнение, които са импортирани “, сподели депутатът от RN Лор Лавалет.

 

Очаква се в понеделник следобяд предложенията да бъдат разисквани в Народното събрание.

Член 49, параграф 3 от френската конституция упълномощава държавното управление да одобри законопроект, без да го подлага на гласоподаване в Националното заседание. Опозицията обаче може да внесе избор на съмнение към държавното управление. Ако вотът на съмнение бъде подсилен от задоволителен брой депутати, държавното управление пада. Ако вотът на съмнение не получи задоволителна поддръжка от депутатите, законопроектът се смята за признат, без да бъде утвърден от Народното събрание.

 

Според промяната, която провокира митинги в цялата страна, възрастта за пенсиониране във Франция ще се усилва последователно с 3 месеца всяка година, считано от 1 септември. Възрастта за пенсиониране ще доближи 63 години и 3 месеца през 2027 година и 64 години през 2030 година От 2027 година ще е належащо да имате 43 години трудов стаж, с цел да се получи цялостната пенсия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР