След двугодишно прекъсване в Ямбол и в Археологически резерват Тракийски

...
След двугодишно прекъсване в Ямбол и в Археологически резерват Тракийски
Коментари Харесай

„Палячи – огнено и светлинно шоу“ ще бъде специалният гост на деветото издание на Международния панаир на туристическите забавления и анимации в Ямбол

След двугодишно спиране в Ямбол и в Археологически резерват „ Тракийски и древен град Кабиле “ още веднъж ще се организира Международният панаир на туристическите занимания и анимации, проведен от Община Ямбол и Регионален исторически музей – Ямбол.

  Събитието ще се състои от 23 септември до 25 септември 2022 година.

Специален посетител на тазгодишното издание ще бъде натрупа „ Палячи – огнено и светлинно шоу “, която в 20:30 часа на 23 септември, петък, ще показа футуристичния светлинен театър „ Квазар “, основан с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “. Сцена за новаторската режисура ще бъде пространството пред постройката на Община Ямбол.

 „ Палячи – огнено и светлинно шоу “ беше класирана на трето място в гласуването на формалната страница на Община Ямбол във Facebook, само че първите две групи нямат опция да вземат участие в деветото издание на Международния панаир на туристическите занимания и анимации. Ямболската аудитория обаче ще завоюва впечатляващо представление.

В трагичния сюжет на спектакъла „ Квазар ” стои концепцията за битката за превъзходство, а главният фокус е обединяването на силите. Действието се развива във време, в което човечеството и извънземните желаят да изследват нови територии. Историята ще бъде пресъздадена благодарение на най-новите светлинни реквизити, а сходен сюжет с такива резултати се показва за първи път в Ямбол.

 Трупата се е изявявала в Румъния, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Унгария, Чехия, Италия, Англия и Германия. Трупата е отличена два пъти от Съюза на артистите в България с почетната златна значка за „ Изключителен принос в развиването на огнено и светлинно шоу в България и за подкрепените от Национален фонд „ Култура “ спектакли „ Последната женитба на царя “ и „ Квазар “.

През 2022 година „ Палячи “ е и измежду лауреатите на влиятелния народен конкурс Икар с огнения театър „ Последната женитба на царя “.

Трупата към този момент е гостувала в Ямбол и поддържа положителни връзки с Регионалния исторически музей в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР