След двудневно изслушване Прокурорската колегия на ВСС излъчи седмина районни

...
След двудневно изслушване Прокурорската колегия на ВСС излъчи седмина районни
Коментари Харесай

ВСС хареса за Кьовеши 7 обвинители от най-ниското ниво - районна прокуратура

След двудневно чуване Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет излъчи седмина районни обвинители за европейски делегирани прокурори. 

Имената им показва правният уебсайт:

Зам.-шефът на Софийската районна прокуратура Тодор Куюмджиев, сътрудниците му от Софийската районна Анна Каменова, Валентин Ангелов, Моника Митова и Светослав Милушев, както и обвинителите Бригита Байрякова (РП-Пловдив) и Георги Балков (РП-Плевен).

Окончателното решение за това дали те ще заемат свободните седем места за делегирани европрокурори е на Колегиума на Европейската прокуратура.

Клуб Z напомня, че това е следващо " завъртане на колелото " в опит да се попълни квотата на България в Европрокуратурата. Тя първо бе от 10 обвинители, след това бе нараснала на 15 от страна на Люксембург.

Но броя в никакъв случай не е попълвана. Имаше даже парадоксални обстановки, при които нямаше искащи.

При най-първия конкурс, извършен у нас, пък изненадахме сътрудниците, като Висш съдебен съвет утвърди да вземем за пример следователи, които в кариерата си не са написали нито един обвинителен акт - даже за най-дребно действие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР