След двудневни интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и

...
След двудневни интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и
Коментари Харесай

Кои са финалистите в ПРОМЯНАТА 2019?

След двудневни изявленията с представители на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change петима обществени бизнесмени минават към финалния стадий на ПРОМЯНАТА 2019. Финалистите бяха определени измежду общо 136 претенденти , взели участие в тазгодишното издание на състезанието. Проектите минаха през шест стадия на селекция до този миг, включващи оценка от специалисти от обществения и бизнес бранш. Те бяха едни от 12-те най-обещаващи обществени бизнесмени, които получиха опция да се включат в интензивна обучителна стратегия - Акселератора на ПРОМЯНАТА.

Петте плана, за които публиката ще има опция да гласоподава и да избере своя любимец през януари 2020 година, са:

Мариела Станулова и Ралица Жечева от - дават на родителите настояща, справедлива и експертна информация за здравето, възпитанието и образованието на техните деца. След над 35 извършени събития онлайн, Академията ще създаде и платформа с онлайн курсове, налични когато и да е за всички родители, които имат потребност от съответна информация.

Лиляна Савова и Венета Иванова от Академия " Миротворци " на - образоват възпитаници и студенти в съществени медиаторски техники, умения за ефикасна връзка и превъзмогване на бариери в общуването. В резултат учениците покачват своята прочувствена просветеност, научават се да ръководят сполучливо конфликтни обстановки и да се оправят с експанзията в учебно заведение.

Кунка Великова и Николинка Димова от - основават просветителни игри, материали и пособия за деца със специфични просветителни потребности, приспособени за българската просветителна система. Чрез тях експерти и родители могат да оказват помощ на всяко дете да открие своите качества, да учи на драго сърце и да се развива в учебно заведение.-->

Ставрос Ставру и Ива Груева от - цифрови просветителни игри от ново потомство, които оказват помощ на учителя да развива уменията за работа в екип на своите възпитаници и да усъвършенства климата в класа.

Невен Боянов и Ивайло Николов от - просветителна платформа, ориентирана към преподаватели, възпитаници и студенти. Тя предлага хардуер, програмен продукт и методология за проучването на електроника, роботика, програмиране, математика и физика по занимателен и на практика метод.

„ Изборът беше доста сложен, тъй като имахме извънредно мощни претенденти. За нас е значимо да достигнем до децата и фамилиите в по-малките обитаеми места. Затова избрахме обществени бизнесмени, които имат опция за напредък, а някои от тях имат капацитет да реализират обществена смяна и отвън рамките на България. “– показа Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на Фондация Reach for Change България.

Тримата финалисти, които съберат най-вече гласове по време на онлайн гласуването, ще продължат към идващия стадий от състезанието – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, които ще дефинират кой ще е огромният победител в състезанието. Той ще получи финансиране от 30 000 лева, а останалите двама финалисти с най-вече гласове – ще получат по 15 000 лева Победителят и останалите четирима финалисти ще получат финансиране, медийно внимание, менторска поддръжка, образования и достъп до интернационалната мрежа на ПРОМЯНАТА за интервал сред една и пет години.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за шеста поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР