След две седмици в ареста съдът пусна под гаранция от

...
След две седмици в ареста съдът пусна под гаранция от
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция от 2000 лв. обвинените за погрома в столично заведение „Бесо”


След две седмици в ареста съдът пусна под гаранция от 2000 лева упрекнатите за погрома в известно столично заведение. Министерство на вътрешните работи ги задържа по персонално предписание на премиера Бойко Борисов.

Мотивите на Софийския градски съд са, че до този миг няма данни Сергей Димитров и Цвятко Цветков да са чупили маси по поръчка. И двамата са се предали сами в Столична дирекция на вътрешните работи, откакто са разбрали, че ги търсят. Решението на съда е дефинитивно.

На 12 август група мъже изпочупиха масите и столовете в заведението и насочиха закани към притежателя. Записът от охранителните камери беше публикуван във „ Фейсбук”. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че са се самосезирали от записа в обществената мрежа, само че не са получили публично сигнал за наказателната акция.

В деня на погрома притежателят на заведението сподели пред медиите, че знае от кого е посланието, че се опасява за живота си и този на околните си.

В предаването „ Тази сутрин” по bTV Емануил Лазаров съобщи, че изрично не е имал желание случилото се да бъде прикрито от Министерство на вътрешните работи.

Той сподели също, че не познава нападателите. „ Това, което разбрах от камерите, те са говорили с хора в профил, говорили са със салонния шеф, по-късно са почнали да хвърлят столове”, посочи притежателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР