„След две седмици ще знаем дали ваксината ни пази от

...
„След две седмици ще знаем дали ваксината ни пази от
Коментари Харесай

„Бионтех“ и „Пфайзер“: След 2 седмици ще знаем дали ваксината ни пази от новия вариант

„ След две седмици ще знаем дали имунизацията ни пази от новия вид, за който се оповестява в Южна Африка “, оповестиха от компанията „ Бионтех “, създала имунизацията „ Комирнати “ в партньорство с фармацевтичната „ Пфайзер “.

От „ Бионтех “ оповестиха, че към този момент тестват имунизацията си за новия вид. Новата вариация на ковид има 32 разновидности в шиповидния си протеин – частта, която се закача за човешките кафези и популяризира вируса.

„ Разбираме терзанията на специалистите, заради което незабавно започнахме инспекция на новия вид с име В.1.1.529. До две седмици ще имаме повече информация “, разясняват от „ Бионтех “.

Те допълват, че този вид доста се разграничава от предходните следени разновидности.

„ Още преди месеци „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ предприехме ограничения да можем да приспособяваме актуалната ни ваксина в границите на 6 седмици за нови разновидности и да доставим първите количества в границите на 100 дни от производството “, допълват от компанията.

Данните от здравното министерство на Южна Африка сочат, че вид В.1.1.529 е виновен за към 75% от всички случаи, засечени в провинция Готенг, единствено две седмици откакто е засечен за първи път. Това значи, че той се популяризира по-бързо от разновидностите „ Бета “ и „ Делта “, на които им бяха нужни месеци, с цел да станат доминантни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР