След две седмици на напрежение при преговорите, участниците от Конференцията

...
След две седмици на напрежение при преговорите, участниците от Конференцията
Коментари Харесай

Конференцията в Катовице определи пътищата за изпълнение на Парижкото споразумение за климата


След две седмици на напрежение при договарянията, участниците от Конференцията за климата в полския град Катовице се договориха за това по какъв начин да бъде изпълнено признатото през 2015 година Парижко съглашение за климата. Основната цел е задържане на световното стопляне на равнище не повече от 2 градуса по Целзий спрямо интервала до индустриалната гражданска война, оповестяват от пресслужбата на Организация на обединените нации.

„ Резултатите от срещата в Катовице демонстрираха жизнеспособността на Парижкото съглашение “, се споделя в изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации, показано от Патрисия Еспиноса, изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за промените в климата.

„ Приетата работна стратегия на Парижкото съглашение за климата е основата за процеса на превръщане, което изисква от интернационалната общественост още по-голяма целенасоченост. Науката ни даде да разберем ясно, че би трябвало да засилим напъните си, с цел да спрем промените в климата “, се споделя в посланието на генералния секретар.

Един от основните съставни елементи в „ Катовицкото съглашение “ е ориентирано към повишение на прозрачността на всички ограничения. То е ориентирано към подсилване на доверието сред страните и планува обмяна на информация по реализирането на националните проекти в региона на битката с промените в климата, измежду които влиза и понижаване на излъчванията от парникови газове и ограничения за адаптиране.

Участниците в конференцията в Катовице се договориха също по този начин за обединен метод при оценката за количествата излъчвания, т.е. това значи по какъв начин на процедура да се пресмята равнището на замърсяване. Освен това, в случай че някоя от страните с ниски приходи не може да извърши поетите отговорности, тя ще може да изясни правилата и да показани проекти за превъзмогване на пречките в бъдеще.

Участниците в срещата се съгласиха също по този начин, че след 2025 година страните с високо равнище на приходи да усилят финансовата помощ за битка с промените в климата за разрастващите се страни. До 2020 година както е известно годишно се заделят 100 милиарда $.
Освен това страните се договориха за това по какъв начин да се прави оценка успеваемостта на ограниченията за битка с промените в климата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР