След две седмици интригуващи публични изслушвания в рамките на разследването

...
След две седмици интригуващи публични изслушвания в рамките на разследването
Коментари Харесай

Планина от безспорни доказателства в разследването за импийчмънт на Тръмп

След две седмици завладяващи обществени чувания в границите на следствието за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, към този момент има планина от безспорни доказателства.

Тръмп категорично е наредил на представители на американското държавно управление да работят с персоналния му юрист Руди Джулиани по въпроси, свързани с Украйна, която е мощно подвластна от помощта на Вашингтон за отбиване на съветската експанзия. Президентът е оказал напън върху Украйна да стартира следствия против негови политически противници, базирайки се на дискредитирана тайна доктрина, която личните му съветници оспорват. Американски и украински представители се притесняваха, че Тръмп е замразил жизненоважна военна помощ, до момента в който Киев не разгласи, че стартира тези следствия.

Тези обстоятелства бяха доказани от десетки очевидци, множеството от които одобрени държавни чиновници, работили за държавни управления и на демократи, и на републиканци. Те разчитаха на имейли, текстови известия и паметни бележки в поддръжка на спомените си от станалото през предходната година, когато даваха показания в Камарата на представителите.

Публичните чувания, предавани часове наред в директен ефирен ефир, сътвориха облик на американски президент, податлив да употребява авторитетния си пост, с цел да притисне непознато държавно управление, с цел да му направи персонална политическа услуга. Дори единствено затова доста демократи са на ръба да предизвикват гласоподаване против Тръмп преди края на годината в долната камара, което може да докара до развой по импийчмънт в Сената.

Само че показанията на очевидците издишат по един главен пункт, който обезпечава избавителен пояс за Тръмп и съдружниците му републиканци. Никой от очевидците не може да съобщи, че персонално е чул Тръмп да слага като изискване за отпущането на 400 милиона $ военна помощ оповестяването на следствия против някогашния вицепрезидент Джо Байдън и Националния комитет на Демократическата партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР