След две поредни загуби Уулвърхамптън показа защо все пак този

...
След две поредни загуби Уулвърхамптън показа защо все пак този
Коментари Харесай

Уулвърхамптън напомни за силата си

След две следващи загуби Уулвърхамптън сподели за какво въпреки всичко този сезон се бори за присъединяване в Европа, разбивайки Евертън с 3:0 в мач от 35-ия кръг на Премиър лийг. С триумфа футболистите на Нуно Еспирито задминаха Шефилд Юнайтед и се приближиха на 3 точки от петия Манчестър Юнайтед.

Домакините нанесоха удара си в края на първото и началото на второто полувреме, когато дръпнаха с 2:0 след попадения на Раул Хименес (45’+2) и Леандер Дендонкер (46’). Диого Жота (74’) довърши противника с хубаво осъществяване от придвижване.

До края на “вълците” им остават дуели против Бърнли, Кристъл Палас и Челси. В същото време Евертън е чак 11-и и към този момент не играе за нищо.

46:57: Wolves 1-0 Everton

45:47: Wolves 2-0 Everton

You do the maths. pic.twitter.com/hIyDCVmnAU
— Squawka News (@SquawkaNews) July 12, 2020
Уулвс излязоха без твърдите титуляри Диого Жота, Адама Траоре и Жоао Моутиньо, които бяха оставени на пейката. Дебют от първата минута в елита записа Даниел Поденсе, който беше притеглен през миналата зима. Точно той завоюва дузпата, от която резултатът беше открит в добавеното време на първата част. Преди това домакините мъчно стигаха до положения, само че същото може да се каже и за противника.

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти беше решил да се опълчи със скица с трима централни бранители, само че неточност на Люка Дин в края на полувремето обърка проектите му. Тогава левият бек фаулира Поденсе и Хименес вкара за 1:0 с 25-ия си гол за сезона.

Секунди след подновяването на играта Дендонкер се разписа с глава за 2:0. В 74-ата влезлият Жота повиши на 3:0 след чудесно подаване на Рубен Невеш.

Резултатът можеше да набъбне, само че в 65-ата Жота пропусна самичък против вратаря, а в 86-ата Траоре уцели напречната греда на празна врата. Веднъж и стражът Джордан Пикфорд не улови добре топката, като малко й остана тя да премине голлинията с целия си размер.
СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 35 кръг, неделя 12 юли  Уулвърхамптън 3:0краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР