След две мъчителни години Хьон Чунг ще се завърне на

...
След две мъчителни години Хьон Чунг ще се завърне на
Коментари Харесай

Хьон Чунг обратно на корта: Не знам как ще играя, но съм щастлив


След две мъчителни години Хьон Чунг ще се завърне на корта през тази седмица. Кореецът, който беше първият, който проби в АТР тура от „ идващото потомство “, ще взе участие в шампионата на двойки по време на АТР 250 в Сеул като негов сътрудник ще бъде актуалната първа ракета на страната Сону Куон. Ако всичко е наред, след това той ще се завърне и на сингъл с участия на Чалънджър равнище.

Моментът е дълго чакан. Полуфиналистът от Australian Open 2018 и първи победител от Финалите на идващото потомство игра за последно в квалификациите на Ролан Гарос 2020. Преди това изявите му също бяха лимитирани поради пандемията и травмите.

До скоро информация за положението му въобще нямаше и се заприказва, че той даже може да се откаже от тениса поради хроничните болки в гърба.

Изглежда най-малко все още тази заплаха е предотвратена и Чунг още веднъж ще изпита удоволствието да бъде част от професионалния тенис.

„ Чакам този миг дълго време. Честно казано, не знам по какъв начин ще играя, само че ще дам всичко от себе си. “

„ Все още не съм играл формален мач, тъй че е мъчно да кажа по какъв начин съм физически и да се съпоставям със себе си през 2018-а. Разбира се, мисля, че ментално съм в доста по-добра позиция. Преди не оценявах тениса, само че в този момент съм признателен, че просто ще бъда на корта. Тренирах доста крепко в последните два месеца, само че си прекарах толкоз добре, че желаех да хапвам и да дремя на корта. “

За него решението да се завърне на шампионата вкъщи не е било мъчно. „ Исках да се завърна на шампионата в Корея, тъй като се играе вкъщи и усещах, че мога да подходя умерено, и ментално, и физически. Все още имам да работя върху физиката си. Това е част от метода, по който да се завърна към най-хубавите си дни. Не желаех да изпитвам лимита си тази седмица. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР