След две години масови протести и блокади, в Община Хайредин

...
След две години масови протести и блокади, в Община Хайредин
Коментари Харесай

След две години протести, в Хайредин най-после ще има ремонтирани пътища

След две години всеобщи митинги и блокади, в Община Хайредин стартира дълго чаканият ремонт на пътната мрежа. Освен рехабилитация на третокласното републиканско шосе в района, асфалт се поставя и по улиците в общинския център, които бяха в окаяно положение.

Хайредин

Жителите на Хайредин към този момент ще имат напълно актуализирани улици, което не помнят да се е случвало от десетилетия.
Светлана Ценова, секретар на община Хайредин: В Община Хайредин ще бъдат асфалтирани общо 16 улици, на първия стадий ни отпуснаха 1 млн. лева, които са към този момент по сметката на общината и се работи с тях. Ще бъдат ремонтирани и улици, които в никакъв случай не са били асфалтирани.
Заедно с асфалтирането на улиците се прави и главен ремонт на съвсем непроходимите сектори от третокласното шосе Монтана - Хайредин. Особено внимание се обръща на качеството на новата пътна настилка и отводняването на рисковите места по трасето.
Михаил Найденов, водач: Най-важното е, че се укрепва основата, вземат се проби и се насипва, с цел да не пропада.

Борислав, строител: В момента правим отводняване, за не пропадне пътя, тъй като водата където мине, унищожава всичко.

Йордан, водач:Най-невралгичните и най-трудните места ремонтират, където най не може да се мине.
На последното си съвещание държавното управление реши да отпусне още 350 хиляди лева в допълнение на Община Хайредин, с цел да може да се довършат неотложните поправки на амортизираната локална инфраструктура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР