След две години и 200 разпита, комисията по разузнаване на

...
След две години и 200 разпита, комисията по разузнаване на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ не открива заговор между кампанията на Тръмп и Русия

След две години и 200 разпита , комисията по разузнаване на Сената на Съединени американски щати стига до края на следствието си за изборите през 2016 година, откакто не откри директно доказателство за скрит план сред акцията на Тръмп и Русия, смятат както демократите, по този начин и републиканците в комисията, оповестява ЕнБиСи.

Следователите са разграничени във връзка с партийните линии, когато става въпрос за последствията от контактите , които са документирани сред съидейниците на Тръмп и руснаци - контакти, които са се случили преди, по време и откакто съветски разследващи чиновници се пробват да оказват помощ на Доналд Тръмп, като пускат хакнати писма на демократи и съперникът му, Хилари Клинтън, в обществени медии.

" Ако напишем отчет, основаващ се на обстоятелствата , които имаме, тогава нямаме нищо, което да допуска, че е имало скрито съглашение сред акцията на Тръмп и Русия ", разяснява сенаторът Ричард Бър, ръководител на Комитет за разузнаване на Сената. Бър деликатно отбелязва, че към момента могат да бъдат разкрити още обстоятелства, само че той също по този начин дава ясно да се разбере, че следствието е към края си .

Серията от контакти сред сътрудници на Тръмп, негови чиновници в акцията , неговите деца и разнообразни руснаци допускат акция , желаеща да одобри помощ от задграничен съперник, разясняват демократи.

В доста случаи Тръмп и неговите сътрудници са имали повече от 100 контакта с руснаци преди инаугурацията на президента през януари 2017 година
 Майкъл Коен е подготвен да приказва пред Сената
Майкъл Коен е подготвен да приказва пред Сената

Примката към Тръмп се стяга

" Доналд Тръмп младши изясни, че е подготвен да одобри помощ от руснаците. Тръмп обществено прикани руснаците да открият изчезналите мейли на Клинтън ", добавя следовател в Сената. Тези обстоятелства са неоспорими, само че те са ясни от известно време и не наподобява да трансформират политическата позиция на Тръмп.

Демократите и други съперници на Тръмп от дълго време имат вяра , че специфичният консултант Робърт Мълер и следователите от Конгреса ще открият нови и по-сериозни доказателства за координацията на акцията на Тръмп с руснаците. Мълер към момента може да го направи, макар че източниците на Министерството на правораздаването и Конгреса настояват, че и той е покрай привършване на следствието си .

Комитетът е пресял към 300 000 документа , включително класифицирана информация, която разкрива по какъв начин руснаците оповестяват за загадка интервенция, с цел да се намесят в изборите през 2016 година

Американските разследващи организации правят оценка, че интервенцията е почнала като опит да се всее безпорядък и да се трансформира в проект , който да помогне на Тръмп да завоюва . Тя включваше хакване и приключване на неуместните мейли и потреблението на ботове, тролове и подправени сметки в обществени медии .

Коментарите на Бър накараха Тръмп да изясни, че е изцяло оневинен . " Сенаторът Ричард Бър, ръководител на комисията по разузнаване на Сената, преди малко разгласи, че след съвсем две години, повече от двеста разпита и хиляди документи, те не са разкрили нищо сред Тръмп и Русия. Някой в действителност ли е сюрпризиран от това ", написа Тръмп.
 Тръмп не се изразил вярно - не отхвърля съветската интервенция в изборите
Тръмп не се изразил вярно - не отхвърля съветската интервенция в изборите

Използвал в изречението си двойно отричане

Следователите от Сенат настояват, че може да им отнеме шест или седем месеца, с цел да напишат окончателния си отчет , откакто бъдат завършени интервютата със очевидци. Те споделят, че са разкрили обстоятелства, които следва да бъдат оповестени и се надяват да осведомят американците по-добре със степента, до която руснаците манипулират президентските избори в Съединените щати благодарение на някои чиновници на Тръмп .

Докладът, няма да е добър за Тръмп, разясняват демократи . Но те също по този начин изясняват, че не са намерили доказателство , че " президентът е образувал корупционна договорка с Русия , с цел да предложи санкционно облекчение или друго удобно отнасяне в подмяна на помощ от Русия в изборите ".

След като неотдавна в правосъдните документи стана ясно , че ръководителят на акцията на Тръмп Пол Манафорт споделя данни от изследване на акцията с човек , който ФБР дефинира като обвързван с съветското разузнаване , Уорнър назовава това най-убедителното доказателство за съгласуваност .

" Това наподобява като най-близкото, което сме виждали до момента за действително, живо, фактически скрито съглашение ", разяснява той пред СиЕнЕн.
 Демократите погват Тръмп за финансовите му връзки с Русия и Саудитска Арабия
Демократите погват Тръмп за финансовите му връзки с Русия и Саудитска Арабия

Дали те са " скритата ръка ", която направлява външната политика на Съединени американски щати

Не се появяват обаче никакви доказателства , свързващи прехвърлянето на данните от изследването към Тръмп. Не е ясно и в правосъдните документи претекстът на Манафорт за шерване на информацията . Изправен пред повече от десетилетие в пандиза за банкови и данъчни измами, той не е упрекнат от Мълер за закононарушения, свързани с изборите през 2016 година

В изявление за СиБиЕс, Бър декларира, че в някои случаи претекстовете за взаимоотношение на акцията с руснаците е невероятно да бъдат разпознати .

" Има доста контакти сред всички тези хора . Те може да не са свързани с изборите през 2016 година в Съединените щати, а единствено с обстоятелството, че имат контакти, евентуално и бизнес . Може да е обвързвано с Олег Дерипаска ", изяснява той, имайки поради съветския олигарх, обвързван с Путин, който е имал бизнес връзки с Манафорт.

" Окончателният отчет на Сената може да не стигне до умозаключение дали контактите са довели до секрети съглашения или съгласуваност с Русия ", добавя Бър.

" Казвам, че ще ви показва, доколкото мога, обстоятелствата за вас и за американския народ. И ще би трябвало да извършите свое умозаключение дали смятате, че съгласно каквото и да е определение това е скрито съглашение ", разяснява Бър.
 Сенатор Адам Шиф: Тръмп може да отиде в пандиза
Сенатор Адам Шиф: Тръмп може да отиде в пандиза

След показанията на някогашния юрист Майкъл Коен за нелегално финансиране и връзки с Русия

Според Шиф, актуалният държавен глава ще бъде първият президент на страната от доста време насам, даден на съд и получил присъда след показанията на някогашния си юрист Майкъл Коен за нелегално финансиране и връзки по съветската спекулация, която проверява спецпрокурорът Робърт Мълър .

Припомня се, че Шиф и Тръмп размениха остри реплики преди време. Сенаторът е прочут критик на президента, което не бе подминато от самия Тръмп без афектиран коментар. Той бе наименуван " little Adam Schitt. " в известие в " Туитър " от Тръмп предишния месец.

Според отчета на спецпрокурора Мълър, контакти сред щаба на Тръмп и руснаци е имало още през 2015 година. Конкретно става дума за някогашния юрист на Тръмп - Майкъл Коен.

Прокуратурата изиска пет години затвор за Коен, по обвинявания в противозаконни дейности по време на акцията , данъчни закононарушения, опит да заблуди проверяващите с подправени показания.
 Щабът на Тръмп е контактувал с Русия още през 2015 година
Щабът на Тръмп е контактувал с Русия още през 2015 година

Според отчет на Робърт Мълър…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР