След две десетилетия пауза в Русия отново се произвеждат автомобили

...
След две десетилетия пауза в Русия отново се произвеждат автомобили
Коментари Харесай

Марка кола от времето на социализма се завръща на световния пазар

След две десетилетия пауза в Русия още веднъж се създават коли " Москвич ", предадоха международните организации. Очаква се през днешния ден да стартира производството на нов модел на известната през социализма марка.

Поточната линия е ситуирана в завода в Москва, в който до неотдавна френският автомобилостроител " Рено " (Renault) произвеждаше своите модели. Фабриката, която тази година бе продадена от западната компания на съветските управляващи ще се споделя " Московски авто цех Москвич ".

Поради глобите наложени на Русия поради нашествието й в Украйна, " Рено " беше принудена да продаде своя дял в съветската компания " Автоваз ", като по този метод се изтегли от пазара, в който бе навлязла при започване на века. Сделката за завода и за каузи й в " Автоваз " бе за 2 рубли, като френският производител си резервира право да си върне назад собствеността в границите на 6 години.

По информация на в. " Файненшъл Таймс " производителят на " Клио " и " Меган " е отписал активи за над 2,2 милиарда евро вследствие на договорката, при която нови притежатели на завода станаха кметството на Москва и изследователския институт НАМИ.

Съобщението за обновяване на производството бе направено от софтуерния сътрудник на новите притежатели " Камаз ". 

Очаква се до края на годината да бъдат създадени към 600 бройки от нов модел " Москвич " - 3е. Новите притежатели възнамеряват да създават в близко бъдеще по 100 000 автомобила годишно, а неотдавна кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че е допустимо в околните 2-3 години от конвейра да слизат и коли с електрическо задвижване.

По оценки на Ройтерс декларираната цел е надалеч от междинната продуктивност на автомобилния цех, която е към 200-300 000 бройки годишно.

През пролетта бе обявено, че съветският цех може да взаимства технологии от китайската компания Джей Ай Си (JAC). Преговорите за това също се водят от " Камаз ".

Последният модел на съветския производител е пето потомство " Москвич ", което носи името " Святогор " и съставлява леко модифицирана версия на известния модел Алеко (2141). Последната численост от него слиза от поточната линия през 2001 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР