След две безсънни нощи и бурни дебати, конференцията за климата

...
След две безсънни нощи и бурни дебати, конференцията за климата
Коментари Харесай

Отложиха за следващата конференция за климата решението за въглеродните пазари

След две безсънни нощи и бурни диспути, конференцията за климата в Мадрид приключи без основни резултати. Форумът беше продължен с съвсем 40 часа, само че и това време се оказа незадоволително за реализиране на съглашение по главния въпрос - по какъв начин би трябвало да работят пазарите за въглеродни излъчвания.


Участниците във форума се схванаха решението за въглеродните пазари да бъде взето на идната конференция за климата.

Това е изтръгнатият компромис, който делегатите в Мадрид завещаха на участниците в идващия конгрес. Заключение, което попари ентусиазма на природозащитниците, на доста учени и на хората от уязвимите на климатични промени зони.

В признатата декларация делегатите приканват за по-амбициозни проекти за понижаване на въглеродните излъчвания и за подкрепяне на бедните страни, пострадали от климатичните промени.
 Срещата за климата в Мадрид завърши без резултат Срещата за климата в Мадрид завърши без резултат
Участниците в конференцията за битка с климатичните промени, която се организира в Мадрид, приключиха форума без основни резултати.

Еуфорията от климатичните митинги през годината, обаче, не съумя да се придвижи на конференцията.
Хюсеин Хасан, министър на околната среда на Малдивите: Разочарован съм. Пристигнахме в Мадрид за решения. Чухме доста отзиви, само че не успяхме да решим главните въпроси.
Конференцията, обаче, сложи няколко върха.
Каролина Шмид, министър на околната среда на Чили: Това е най-дългата конференция за климата. Тъжна съм, че не успяхме да реализираме финално съглашение.
25-тата конференция за климата ще влезе в историята и с три заменени местоположения. Форумът трябваше да се организира в Бразилия - само че страната отхвърли да е хазаин. Председателството пое Чили, само че поради митингите в последния миг срещата беше преместена в Мадрид.
 Провал на конференцията в Мадрид - ще има ли въпреки всичко договорка за климата? Провал на конференцията в Мадрид - ще има ли въпреки всичко договорка за климата?
Ожесточени диспути в Мадрид. Споразумението за климата трябваше да бъде контрактувано още нощес, делегатите обаче не реализираха консенсус. Удължаването на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР