След два сребърни медала дотук в Пьогнчанг Анастасия Кузмина най-накрая

...
След два сребърни медала дотук в Пьогнчанг Анастасия Кузмина най-накрая
Коментари Харесай

Кузмина свали Дария Домрачова от трона в масовия старт в биатлона

След два сребърни медала дотук в Пьогнчанг Анастасия Кузмина най-сетне стъпи на най-високото ходило и завоюва олимпийската купа от всеобщия старт в биатлона. Етническата рускиня, която се състезава за Словакия взима трето олимпийско злато в кариерата си след Ванкувър 2010 и Сочи 2014, където победи в спринтовете.

Общо оценките ѝ от олимпийски игри към този момент са шест, откакто тя стана втора в преследването във Ванкувър, а в Пьонгчанг взе сребърни медали в преследването и самостоятелния старт.

Кузмина не остави подозрение в превъзходството си и победи в директен двубой олимпийската шампионка от преди четири години в тази дисциплинираност Дария Домрачова. Представителката на Беларус изостана с съвсем 20 секунди от словачката, само че впечатли със ски бягането си в един от най-важните си стартове за сезона.

 Както нормално всеобщият старт предложи огромна борба.
© Reuters

Както нормално всеобщият старт предложи огромна борба.

Победителката направи единствено една неточност при стрелбата, като това се случи на последния изстрел. Кузмина не изчака задоволително и изстреля бързо патрона, пробвайки да завоюва по решителен метод.

Домрачова беше покрай нея единствено при започване на надпреварата, когато дистанцията беше под 10 секунди. След това по-силното тичане на представителката на Словакия оказа огромно въздействие. Домрачова печели първи орден в Пьонгчанг, откакто преди четири години взе три трофеи (инидивидуален старт, гонене и всеобщ старт).

Трета се класира Тирил Ехоф. Тя позволи две неточности в стрелбата и изостана с 27 секунди. Норвежката още веднъж е трета в всеобщия старт, както и преди четири години в Сочи. В Русия тя завоюва бронз и на женската щафета, със смесената завоюва купата.

За Словакия това е трети орден, като и трите досега са донесени от Кузмина.

Сред първите 10 в Пьонгчанг се класираха две италианки Лиза Витоци и Доротея Вирер, олимпийската шампионка от самостоятелния старт Хана Йоберг, Надежда Скардино, Марте Олсбу, Мари Дорен Абер и Кайза Макарайнен. Лаура Далмайер, която завоюва два златни и един бронзов орден дотук, остана едвам 16-а.

Само две състезателки изминаха дистанцията от 12.5 км без неточност в стрелбата – Скардино и Моника Хойниш от Полша, която остана 15-а.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (188)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР