След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана

...
След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана
Коментари Харесай

Жена с два инсулта и диабет чака 4 дни за линейка


След два отхвърли на телефон 112, нощес тя е превозена от околните си и е призната в лечебното заведение, за жалост - към този момент в тежко положение на кислородно дишане.

Миналата седмица в четвъртък 64-годишната Тонка Йорданова звъни на сина си Красимир, тъй като не се усеща добре. Жената е с високо кръвно, диабет, не вижда и е прекарала е два инсулта. 

Същата вечер синът й звъни вика кола за спешна помощ, само че от там му споделят, че не могат да изпратят. 

" Те ми споделят: Не можем да ви пратим кола за спешна помощ, закарайте я вие, аз нямам кола ", изясни синът Красимир Йорданов.

В петък при Тонка идва персоналният й доктор, който и изписва медикаменти. След малко усъвършенстване, положението на дамата още веднъж се утежнява. В понеделник синът й търси помощ за повторно. 

" Реших отново да звънна на 112. Те ми споделиха: " Ще чакате ", в случай че би трябвало до сутринта, когато се освободи кола за спешна помощ, ще ви пратим. След което открих кола и я закарах, пред незабавното имаше три коли за спешна помощ ", описа Красимир Йорданов.

Тонка е настанена в Спешното приемно поделение на МБАЛ " Иван Селимински " и е в изолатор, тъй като е без PCR-тест. Красимир добави, че хаосът продължава и след приемането на майка му в болница.

" Вкараха я вътре, никой не й обръща внимание, до момента в който не се развиках. Сложиха я на един стол и и включиха системи, по-късно споделиха: Ще чакате. Чакахме към 3 часа някъде ", сподели още той. 

Шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Сливен лекар Василиса Симеонова съобщи, че стартират инспекция по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР