След два месеца на изолация хората са доста нетърпеливи и

...
След два месеца на изолация хората са доста нетърпеливи и
Коментари Харесай

Хижар: Хората идват на планина, но не нощуват

След два месеца на изолираност хората са много нетърпеливи и желаят да се разходят в планината. Това разяснява пред БГНЕС Владимир Русев, който поддържа хижа „ Мазалат “ - Централен Балкан.
„ Хората идват на разходка обаче без да нощуват. От наша страна сме готови, сготвили сме по нещо. Поставили сме масички пред хижата на разстояние два метра и половина. След всяка група се дезинфекцира. Изпълняваме всички рекомендации, тъй като всеки има някакъв боязън поради ковид “, описа хижарят.
По думите му туристите се пробват да съблюдават нужната отдалеченост и всички други рекомендации на здравните управляващи. „ Но не мога и да кажа, че вървят на отдалеченост от 2 метра един от различен. Хората заобикалят да се събират и поддържат връзка с други групи или седнали на друга маса “.
Русев споделя, че хижарският бизнес е също измежду засегнатите поради неналичието на гости. Браншът обаче не счита да търси финансова поддръжка от страната. По време на пандемията въпреки всичко се вижда нещо позитивно – свободно време на мира да се създадат някои поправки.
Препоръката на Владимир е планинарите преди да се тръгнат към някоя хижа за нощувка, да се свържат и да създадат резервация, тъй като може да се окаже, че няма задоволително места. Като образец той показва неговата хижа, която е с потенциал от 60 души. Заради условията на здравното министерство и оперативния щаб те ще пуснат да пренощуват не повече от 18 души. „ Гледаме във всяка стая с 10 места да спят не повече от 3-4 души “.
Друга рекомендация към туристите да не не помнят дезинфектантите и маските.
Местата за настаняване в България, измежду които и хотелите, са още веднъж отворени на 13 май.
Поредното отхлабване на ограниченията в страната ще стане на 18 май с отварянето на моловете, фитнес и спортните зали. За момента остават затворени увеселителните, игралните зали. Предстои да се вземе решение и за детските градини и яслите.
 
Всичко за коронавиурса следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР