След два дни на сериозни проблеми заради силния снеговалеж летището

...
След два дни на сериозни проблеми заради силния снеговалеж летището
Коментари Харесай

Полетите на летище Истанбул бяха възобновени след хаоса от снеговалежа

След два дни на съществени проблеми поради мощния снеговалеж летището в Истанбул значително възобнови полетите през днешния ден, удостовери пред ДПА компанията оператор IGA.

Две от трите писти на летището са изцяло изчистени от снега. Фирмата чака интервенциите да бъдат обновени в цялостен потенциал по-късно в срядa, съобщи представител на IGA.

Не се чакат нови анулирани полети , само че на пасажерите се предлага преди тръгване да влязат в контакт с самолетната компания, с която ще пътуват, съобщи служителят.

Националният транспортьор " Търкиш Еърлайнс " посъветва и пасажерите на по-малкото летище " Сабиха Гьокчен " в азиатската част на града да влязат в контакт с техните авиолини преди тръгване.

Летище Истанбул , главен интернационален транспортен възел, бе краткотрайно затворено в понеделник поради снежна стихия. Много пасажери бяха блокирани и трябваше да прекарат нощта в терминала.

Някои обществени медии споделиха фотоси на пасажери, които спят на пода и стачкуват , настоявайки за стая в хотел.

Летището, което стартира работа през 2019 година, одобри 37 милиона пасажери през 2021 година за 269 дестинации - от Близкия изток до Северна и Латинска Америка.

Очаква се снеговалежът да намалее в 16-милионния град, само че метеоролозите предизвестиха за заледявания, скреж, неприятна видимост и мощен снеговалеж в азиатската част на Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР