След два дни мълчание, известните лица на БСП взеха отношение

...
След два дни мълчание, известните лица на БСП взеха отношение
Коментари Харесай

Нинова: БСП не подкрепи поправката Артекс. Ето кои двама от БСП са гласували за

След два дни безмълвие, известните лица на Българска социалистическа партия взеха отношение по отношение на смяната в Закона за устройство на територията, която е в интерес на плана " Златен век " на строителната компания " Артекс ", нашумяла поради договорката за новия апартамент на водача на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на четворно по-ниска цена от нормалната за подобен клас парцели на " Артекс ".
Председателят на Столетницата Корнелия Нинова категорично съобщи, че партията ѝ не подкрепила поправката с думите: " Не сме подкрепили този закон ". Само че инспекция на Actualno.com в стенограмата от съвещанието - 25 януари, 2017 година, сподели нещо друго. Извън 61 депутати на ГЕРБ, отпред с Цветан Цветанов, които гласоподават " за ", същото вършат двама социалисти. Това са Светла Бъчварова-Пиралкова и Радослав Стойчев.
По-известна от двамата е Бъчварова-Пиралкова. Тя беше упрекната, че на 13 август 2009 година като ръководител на УС на Селскостопанската академия Бъчварова е сключила неизгодна договорка, от която е произлязла забележителна щета за академията - в размер на 1 326 671,36 лева Бъчварова-Пиралкова даже се отхвърли от имунитета си, само че през ноември предходната година основният прокурор Сотир Цацаров се оплака, че съдът работи доста постепенно по делото.
Кой различен?
Шестима души от Реформаторския блок (бел. ред. - гласуването на поправките в Закон за устройство на територията е едно от последните в живота на 43-тото Народно събрание) също поддържат поправката. Сред тях личат имената на Вили Лилков , който подаде по-късно през 2017 година оставка като водач на ДСБ-София, на Димитър Делчев , който в този момент е ръководител на учреденото от Меглена Кунева " Движение България на жителите " и който е наследник на изпълнителния шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев, на Корман Исмаилов, който с Касим Дал основа една от " другите възможности " на Движение за права и свободи - Народна партия " Свобода и Достойнство ", на Найден Зеленогорски , дясната ръка на Кунева и дълготраен кмет на Плевен, на настоящия ръководител на Съюз на демократичните сили Румен Христов , който поведе партията си към съюз с ГЕРБ и за идните евроизбори.
Освен това, не изключително учудващо, поправката е подкрепена и от Красимира Ковачка, братовчедката на олигарха Христо Ковачки, чиято партия даваше спомагателна убеденост на ГЕРБ в 43-тото Народно заседание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР