След драстично застаряване на населението, Китай обяви, че на двойките

...
След драстично застаряване на населението, Китай обяви, че на двойките
Коментари Харесай

Какво мислят китайските двойки за позволението да имат трето дете?

След фрапантно застаряване на популацията, Китай разгласи, че на двойките ще бъде позволено да имат до три деца. Но какво мислят двойките за смяната в политиката?

"Нашите родители са живели за децата си, ние живеем за себе си "

Джая Шиконг е 31-годишен началник на просветителни планове. Омъжена е за Ху Сюанчен - 31-годишен инженер. Те имат момиченце, което е на година и седем месеца. Те живеят в Сиан, в централен Китай.

Когато чуха новината през днешния ден, моите сътрудници се пошегуваха, че в случай че държавното управление не ни дава квартира и помощ за всяко едно дете, което раждаме, политиката въобще няма нищо общо с нас.

Китайските двойки, изключително дамите, са по-малко склонни да раждат в наши дни. Това е по този начин, тъй като натискът е прекомерно висок в днешното общество. След раждането дамите не се връщат бързо на работа, тъй като би трябвало да се грижат за децата. Колкото повече бебета имате, толкоз повече ще би трябвало да жертвате кариерата си.

Освен това, когато станете родител, ще би трябвало да мислите и да се тревожите за образованието на децата си в бъдеще. Родителите желаят най-хубавото от всичко за децата си, само че конкуренцията в Китай през днешния ден е прекомерно яростна.

Накратко, моето потомство китайци е много друго от това на моите родители. Поколението на моите родители живееше за децата си, само че моето потомство живее за нас самите.

"Ако държавното управление е съществено, то би трябвало да усъвършенства грижите за децата "

Уанг Женю е 33-годишен откривател, женен за Миао Донг, 26-годишен публицист на свободна процедура. Те живеят в Жухай, провинция Гуангдонг, и нямат деца.

Не мисля, че облекчаването на разпоредбите ще бъде доста дейно. В днешно време в Китай има доста малко хора, които биха желали да имат повече от две деца. Дори измежду тези, които обмислят да имат толкоз доста деца, е ясно, че е прекомерно скъпо за младите двойки да ги отглеждат.

Но днешното известие от най-високото равнище е сигнал, че централното държавно управление е обезпокоеното от демографските трендове в наши дни. Предстои огромно предизвикателство за страната ни.

Аз съм от село в провинцията в Китай. Роден съм през 1987 година Въпреки че тогава към момента беше в действие китайската политика за едно дете, имах двама братя и сестри. Тогава фамилията ми плащаше неустойки на управляващите и въпреки всичко живееше добре. Жена ми е родена в град и е единственото дете в фамилията си.

Харесвам деца, само че конкуренцията в Китай е прекомерно мощна в наши дни. Имам доста неща, за които да се тормозя: по какъв начин да пребивавам по-добър живот за дребното си семейство и за по-широкото си семейство.

Жена ми не желае деца. Това е по този начин, тъй като тя желае да продължи личната си кариера. Прекалено огромна тежест е да отгледаш дете - камо ли повече от едно.

Ако държавното управление в действителност е съществено за поощряване на повече бебета, те би трябвало да подобрят неща като благосъстоянието, грижите за децата и премахването на дискриминирането против дамите на работното място. На всичкото от горната страна просветителните запаси са различен огромен проблем. Всички това ще бъдат взето поради при решенията на китайските двойки дали да имат деца.

"Когато растях като само дете се надявах на огромно семейство "

Глория Ай е 34-годишна телевизионна водеща, която живее в Пекин. Очаква с неспокойствие скоро да има деца.

Аз съм само дете, родено през 1987 година според предходната политика за едно дете. Когато растях, постоянно съм се надявал на огромно семейство. Обичам да съм заобиколен от деца.

Управлявам личен медиен бизнес през последните няколко години. Разбирам, че защото имам положително финансово положение, мога да си разреша да имам огромно семейство. Това е привилегия. Мисля, че новата политика ще ми разреши да го направя и ще ме подтиква да работя по-усилено за децата си и фамилията си.

Все повече и повече сполучливи китайки към моята възраст стават майки. От скоро също споделям препоръки за по-добро родителство с приятелите си.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР