След драматична развръзка Григор Димитров си осигури участие на полуфиналите

...
След драматична развръзка Григор Димитров си осигури участие на полуфиналите
Коментари Харесай

Полуфинал за Григор Димитров след драма в Ротердам

След трагична развръзка Григор Димитров си обезпечи присъединяване на полуфиналите на тенис шампионата ATP 500 в Ротердам. Първата ракета на България в профил рожденика през днешния ден Алекс де Минор с 6-3, 3-6, 7-6(6).

Така в събота Гришо ще се изправи против спечелилия от Даниил Медведев и Феликс-Оже Алиасим ( играят по-късно през днешния ден ) в събота. Срещата ще бъде втора на централния корт и ще стартира не преди 16:00 наше време.

За последно Димитров игра на полуфинал в края на октомври предходната година на шампионата във Виена, когато беше спрян от Медведев.

Григор завоюва жребия и сервира пръв. Това му вдъхна самочувствие и той реализира ранен пробив, с цел да поведе с 3-1 гейма. След това бързо затвърди за 4-1. До края на първата част българинът не сподели никакви съмнения при собствен сервис и разумно откри резултата с 6-3 по-късно повече от 30 минути игра.

През втората част функциите на корта се размениха. Де Минор почисти доста играта си, до момента в който грешките от ракетата на Димитров зачестиха. Така австралиецът съумя да поведе с 5-0 гейма, Димитров на собствен ред върна единия от пробивите, само че за повече нямаше сили – 6-3 за Де Минор и трети решителен сет.

Снимка: EPA/БГНЕС

Решаващата част стартира с ранен пробив за Де Минор, само че Димитров съумя бързо да се съвземе и след брейк на 0 изравни за 3-3. Впоследствие двамата взимаха подаванията си и разумно се стигна до тайбрек. В него Де Минор поведе с 3:0, Димитров изравни за 3:3 точки. Де Минор стигна до два следващи мачбола при 6:4, само че съумя освен още веднъж да изравни, само че и да поведе със 7:6, стигайки до мачбол, който осъществя със ужасно отиграване до мрежата.

Димитров завоюва 82 % от точките си на първи сервис. Първата ни ракета записа повече уинъри от противника си 26 против 19, а също така имаше и по-малко непредизвикани неточности (32-42).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР