След доставките на западни танкове Леопард и Чаланджър, Украйна планира

...
След доставките на западни танкове Леопард и Чаланджър, Украйна планира
Коментари Харесай

Крепост на бойното поле: Украйна ще произвежда танка Оплот

След доставките на западни танкове " Леопард " и " Чаланджър ", Украйна възнамерява да се въоръжи и с нови танкове Т-84 " Оплот " лично произвеждане, оповестява Defense Blog, като цитира министъра на защитата Олексий Резников.

В прав текст : " Убеден съм, че украински танк като " Оплот " би трябвало да е на първа линия в тази танкова коалиция. Трябва ни стоманен пестник на фронта, тъй като най-ценен е животът на нашите бойци. Обичам кухнята и музиката на разнообразни страни, само че във връзка с промишлеността пазя ползите на Украйна. Затова Министерството на защитата ще направи поръчка на " Оплот " за украинската войска ", съобщи Резников.

We believe that our Leopards, Challengers, and Abramses could use some good company.
Nothing is a better bet than the Oplot, which was developed in Ukraine and will be serially produced for the!
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov)
Детайли : Т-84 " Оплот " (крепост - укр.) е най-модерното развиване на фамилията танкови дизайни, почнало от Т-64. Работата по модела стартира в средата на 80-те като опит за внедряване на мощен дизелов мотор на шасито на танк Т-80Б.
 Снимка 618558
Източник:

След разпада на Съюз на съветските социалистически републики работата по модела продължава в самостоятелна Украйна. В Харковския локомотивен цех създават нов купол, внедряват нова система за ръководство на огъня и система за нощно виждане. Под името Т-84 главният военен танк е признат на въоръжение в Украйна през 1999 година, само че развойната активност продължава.
 Германската Rheinmetall желае да влага €200 милиона за построяването на цех за танкове в Украйна
Германски оръжеен тръст желае да влага €200 милиона за построяването на цех за танкове в Украйна

Компанията е производител на известните танкове Leopard

През 2009 година дебютира танкът " Оплот-М ", основан за да размени старите Т-64 и Т-72. Той има още по-модерна електроника, само че също така боекомплектът се съхранява в бронирано поделение и по този начин се отстрани главния минус на другояче доста компактните руски дизайни - при тях екипажът безусловно седи върху снарядите и вероятно попадение може да докара до унищожителна верижна реакция вътре в бойната машина, която завършва с изхвърчането на купола и гибелта на танкистите.
 Leopard 2 - танкът, с който Украйна желае да завоюва войната
Какво съставлява танкът, с който Украйна желае да завоюва войната

Бойната машина може да даде на Киев доста преимущество, само че не липсват и опасности

51-тонният танк има мощен дизелов мотор с 1200 конски сили и развива до 70 км/ч. Той поразява задачите си със 125-милиметрово нормализирано гладкоцевно оръдие и управляеми ракети. За отбрана от пехота и небронирани цели разполага и с картечници.
 Снимка 618557
Източник:

Експлозивната реактивна ризница и системата за контрамерки " Щора " усилват възможностите за оцеляване на танка и 3-членния му екипаж при противников обстрел.

Контекст : В Украйна сигурно разчитат, че локалната продукция ще е в по-голямо количество спрямо няколкото дузини западни танкове, с които разполагат. Истинско огромно контранастъпление се нуждае от сериозна бронетехника - и то от модерни машини с високи характерности.

" Оплот " ще се бие освен за бъдещето на страната си, само че и за своите позиции на експортния пазар след войната. През годините Т-84 е предлаган на ред страни, в това число във вид " Ятаган " със съвместимо със стандартите на НАТО въоръжение, само че единствено Тайланд закупи малко под 50 машини.

От друга страна : Серийното произвеждане на чисто нови танкове от страна, чиято територия е напълно в обсега на вражеските ракети, дронове и самолети, е много амбициозно начинание. Такива машини не се строят на дребни скрити места - ясно е, че харковският цех към този момент ще е основна цел на съветските удари.
 Русия чака появяването на Leopard 2 в Украйна и приготвя своя отговор
Русия чака появяването на Leopard 2 в Украйна и приготвя своя отговор

Москва въоръжава вертолетите си с нова ракета, наемниците от " Вагнер " се доставиха с спомагателна бронетехника

Освен това, дори в спокойно време " Оплот " не се произвеждаше изключително бързо - Украйна има едвам шепа T-84 от всички разновидности, а тайландската поръчка можеше да е доста по-голяма, само че азиатската страна се отхвърли от спомагателни бройки поради бавните доставки, които лишиха години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР