След дни на песимистични изявления и от двете страни САЩ

...
След дни на песимистични изявления и от двете страни САЩ
Коментари Харесай

Американските и руските преговарящи се изправиха едни срещу други в Женева

След дни на песимистични изказвания и от двете страни Съединени американски щати и Русия започнаха тежки договаряния в Женева в понеделник, с които Вашингтон се надява да предотврати заплахата от нова съветска инвазия в Украйна, без да се преценява с широкообхватните претенции на Кремъл за сигурност, заяви Ройтерс.

Разговорите сред съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков и заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман започнаха в дипломатическата задача на Съединени американски щати в Женева на фона на най-напрегнатите връзки сред Съединени американски щати и Русия от края на Студената война преди три десетилетия.

" Разговорите дават обещание да бъдат дълги и основни ", туитна съветската дипломатическа задача в Женева със фотография на двамата водещи договарящи, застанали пред националните си флагове.

Шърман сподели, че " Съединени американски щати ще се вслушат в терзанията на Русия и ще споделят своите лични " в по-ранен туит от Женева, като добави, че никакви полемики по отношение на европейската сигурност няма да се организират без наличието на други съдружници. Дискусиите ще преминат към срещи в Брюксел и Виена по-късно тази седмица.

Близо 100 000 съветски бойци са струпани край границата с Украйна в подготовка за това, което Вашингтон и Киев настояват, че може да бъде нова инвазия, осем години откакто Русия завладя полуостров Крим.

Русия отхвърля проектите за навлизане в Украйна, като предложи аргумента: нападателно държание от НАТО и Украйна, която се наклони към Запада и се стреми да се причисли към НАТО.

Миналия месец Русия показа необятни претенции, в това число възбрана за по-нататъшно разширение на НАТО и преустановяване на активността на алианса в страните от Централна и Източна Европа, които се причислиха към него след 1997 година

Съединените щати и НАТО дадоха отговор, че огромна част от съветските оферти контрапродуктивни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР