След дни на отсъствие и в деня, в който правителството

...
След дни на отсъствие и в деня, в който правителството
Коментари Харесай

На 15-я ден президентът Радев отново оглави протестите

След дни на неявяване и в деня, в който държавното управление разгласи рокадите в кабинета, президентът Румен Радев още веднъж оглави митинга против държавното управление и основния прокурор. На 15-я ден на неодобрение президентът Радев призова множеството към неотстъпчивост. 

Точно в 20:30 часа Радев слезе при протестиращите и разгласи, че на страната и е необходим нов парламенти и се разгласи за 
Конституционна промяна.

" 15-и ден площадите са цялостни с вяра и неотстъпчивост с помощта на вас. Хиляди хора стачкуват по улиците на всички огромни градове на България и Европа. Плакатите ви споделят доста истини, които медиите премълчаваха; за които властта остава глуха и отхвърля да чуе. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото предпочитание за независимост, правда и правдивост сплоти всички генерации. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът насочи взор към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заканите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете дружно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват страната от мафията. Площадът роди братството на почтенните хора, които няма да робуват на неистини и закани и ще отхвърлят всякаква обреченост; и които имат вяра, че свободна България на достойните жители е нашето бъдеще ", сподели президента.

" Протестът желае оставката на цялото държавно управление и на основния прокурор. Властта още веднъж е глуха и не чува гласа на хората и приказва за някакъв ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, само че в случай че имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това ", продължи той.

" Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа. Нужен ни е нов парламент, тъй като настоящето болшинство е глухо за настояванията на хората. Нужно е да отворим пътя за Конституционна промяна, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна промяна, да прекършат корупцията, да обезпечат условия за труд и приходи, и които да върнат нашите братя от чужбина. И доста значимо – да подсигуряват Европейското развиване на България, а не да се употребяват тези изречения като красива фасада, зад която се вихри обир и безредие. Задачата е историческа, тя изисква единение! ", надъха Радев недоволните. 

На доста плакати видях думата „ дружно “, само че тя е ключът към триумфа. Залогът е България, и всички вие през днешния ден пишете историята на България.
Пожелавам Ви триумф и неотстъпчивост! Мутри – вън! Да живее България! “, приключи Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР