След днешното заседание по делото срещу отказа на Топлофикация да

...
След днешното заседание по делото срещу отказа на Топлофикация да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Има опити делото срещу Топлофикация да бъде протакано

След днешното съвещание по делото против отхвърли на " Топлофикация " да даде данни по закона за достъп до социална информация на омбудсмана, Мая Манолова съобщи, че е имало опити производството да бъде протакано.

" В сряда желаеха период юристът на изпълнителния шеф да показа спомагателни съображения за какво не са длъжни да осведомят жителите за желаните от мен обстоятелства ", сподели Манолова, представена от БНР.

Юристите на " Топлофикация " не разясниха тематиката. Междувременно стана ясно, че управата на столичното парно е отказала желаната от омбудсмана информация, тъй като Манолова не била показала второто си име, както и адрес за отговор: " Доказателство, че той е прочут на управлението на " Топлофикация ", е и отводът, който получихме на този адрес. Така че, когато става дума за отвод, адресът е явен. Когато става дума за позитивен отговор, адресът става незнаен ".

Според информация на Манолова единствено през 2015 година от " Топлофикация-София " са събрали 15 милиона лв. за юрисконсултски хонорари посредством стартирани каузи против 21 000 столичани.

Съдебният спор сред Манолова и Софийската топлофикация продължава трета година. Ръководството на сдружението отхвърля да даде информация защо са изхарчени събраните през 2015 година юрисконсултски хонорари.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР