След днешното връчване на мандата от президента мисля, че стана

...
След днешното връчване на мандата от президента мисля, че стана
Коментари Харесай

Василев за връчения мандат от президента: Залогът е диктатура или парламентарна република

" След днешното връчване на мандата от президента мисля, че стана ясно какъв е залогът. Диктатура или парламентарна република. Изборът (за)сега е в ръцете на Народното събрание ", написа във Facebook Василев.



Час и половина по-рано президентът връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на излъчиния от ПП-ДБ кандидат-премиер Николай Денков и насочи остра рецензия към парламентарната група на " Продължаваме промяната " поради изтеклите записи от националния им съвет, като ги прикани да върнат несбъднат мандат.

" Като президент и висш главнокомандващ съм директно зает с националната сигурност и съм предназначен да защищавам българската страна. Тук желая да заявя, че тъкмо поради това не е оправдано от моя страна да Ви връча мандат след изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на водачите на Вашата партия, както и след последвалите обществени признания, поради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и плануваната чистка в службите и държавната администрация, поръчката за вмешателство в изборите посредством Министерство на вътрешните работи и дискредитиране на водачи на европейски институции и името на България ", сподели президентът.

Радев акцентира, че връчва мандата единствено поради законовото условие да го направи, и продължи с рецензиите към ПП-ДБ: " Оползотворяването на мандата е Ваше конституционно право, само че в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическата система, на запазване на вашето достолепие и политическа вероятност и също по този начин на запазване на имиджа на България пред нашите европейски сътрудници, Ви приканвам да преосмислите напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който съгласно мен към този момент е дискредитиран ".

Коалицията има седмица, с цел да върне изпълнен мандатът на президента. Ако и в този случай не бъде препоръчан състав на Министерския съвет, президентът разпорежда на някоя последваща парламентарна група да уточни претендент за министър-председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР