След днешното видео заседание на Управителния съвет на федерацията по

...
След днешното видео заседание на Управителния съвет на федерацията по
Коментари Харесай

Любо Ганев: Напрежението бе само при мъжете, но с 11 на 4 гласа бе решено да има край на сезона

След днешното видео съвещание на Управителния съвет на федерацията по волейбол бе взето решение шампионатите при мъжете и дамите да бъдат прекъснати, а актуалното класиране да бъде взето като извънредно. Така публично Марица (Пловдив) при дамите и Нефтохимик 2010 (Бургас) при мъжете са първенци на България за сезон 2019-2020. В разследване на решението бяха избрани и участниците в евротурнирите - Марица и Левски при дамите, Нефтохимик 2010 и Хебър (Пазарджик) при мъжете.

Ето какво показа Любо Ганев особено за Спортното шоу на Дарик и dsport:

„ Днес направихме съвещание на Управителния съвет по конферентна връзка, удовлетворени сме, получи се ужасно. Показваме, че можем да работим в условия на карантина. Ето, ние съблюдаваме безусловно прецизно тези наставления “.

„ Първенствата при мъжете и дамите са дефинитивно прекъснати. За първенец при мъжете е Нефтохимик, а при дамите Марица Пловдив. Съответно тези два тима ще играят за Купата на първенците идната година. След това се прави нареждане. Отборът на Хебър Пазарджик при мъжете получава право да играе за Купата на CEV, също по този начин получава и Левски при дамите. Другите три тима в подреждането получават право да играят Чалъндж Къп на CEV.”

„ Прие се преустановяване на шампионата с оповестяване на първенец. Напрежението беше единствено при мъжете, само че с 11 на 4 гласа беше решено да има завършек на сезона с избран първенец. Медали ще има в по-нормални времена. Нека първо минат тези времена. “

„ Взехме решение шампионатът при подрастващите да бъде удължен, без значение по кое време, даже и да е септември-октомври. От идващия сезон, в случай че би трябвало да е по-сбит шампионатът. За формулата на шампионата към този момент не сме взели решение. Даваме 2 месеца време на всички клубове да дадат свои оферти. Да не се окаже, че желаеме Суперлига с 12 или 14 тима, пък то да няма и за 10. После ще вземем решение, най-рано средата на юни. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР