След днешното обявяване на нови строги противоепидемични мерки погледите се

...
След днешното обявяване на нови строги противоепидемични мерки погледите се
Коментари Харесай

Бизнеса е готов на ответни мерки, ако срокът на локдауна не бъде спазен

 След днешното оповестяване на нови строги противоепидемични ограничения погледите се насочиха към бизнеса. Въпреки напрежението от последните дни, към този момент няма плануван митинг.

Ще бъдат затворени освен заведенията за хранене и кафенетата към мен,а и на процедура всички сектори, които не работеха и при предходния локдаун.

От Съюза на заведенията незабавно показаха недоволството си, макар че самите те през вчерашния ден настояха или за цялостен локдаун, или да не затварят и те, написа " БТВ ". 

" Със заредени обекти, с назначен личен състав и таман започнахме да работим. Сега да забележим, затваряйки ни за 10 дни дали някой ще получи обезщетение “, разяснява Емил Коларов от организацията.

От сектора са подготвени на ответни ограничения, в случай че срокът не бъде спазен, въпреки измежду притежателите да има и такива, които признават, че сега ограниченията са наложителни.

Търговците на дребно обявиха, че схващат обстановката, само че също са разтревожени, че работата им ще спре.

" Не сме сюрпризирани. Но сме съгласни,че обстановката е доста тревожна и няма болнични кревати. Напълно е евентуално да има и удължение. Това е доста обезпокоително. Ние не знаем какво да вършим с служащите си. Какво да им анонсираме? “, запита Мариан Колев от Българската ритейл асоциация.

Той съобщи, че избират далновидност, пък било то и с по-дълга дълготрайност на ограниченията.

Най-категорични бяха от асоциацията за здраве и фитнес, които настояват, че съблюдават всички ограничения. В позицията си декларират и че съгласно научните данни местата за физическа интензивност са едни от най-безопасните.

Общото сред тези три асоциации е паниката дали затварянето в действителност ще продължи единствено 10 дни и дали ще получат обезщетения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР