След днешната среща и след тази ползотворна среща искам да

...
След днешната среща и след тази ползотворна среща искам да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Димитър Радев ще получи нашата подкрепа за управител на БНБ

След днешната среща и след тази ползотворна среща желая да кажа, че Димитър Радев ще получи нашата поддръжка за втори мандат шеф на Българска народна банка. Тази поддръжка идва и с огромната отговорност за нещата, които говорихме, да станат действителност. Това разгласи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след диалозите с оферти от ГЕРБ за втори мандат като шеф на Българска народна банка Димитър Радев.

„ Благодарен съм на Димитър Радев, че прекара толкоз време с нашата група. Това е методът, по който желаеме да се вземат такива решения.  Отговорите, които получихме, са напълно в посоката на нашата стратегия. Най-важното умозаключение от полемиката е, че България би трябвало да бъде в еврозоната не по-късно от 1 януари от 2025 година. Ще работим дружно – Народното събрание и  БНБ, с цел да реализираме тези цели ”, акцентира Петков.

„ Имаме единодушие по този въпрос. Това е нещо, което неведнъж съм казвал, а точно, че задачата е да се присъединим допустимо най-скоро към еврозоната, само че не по-късно от 1 януари 2025 година. Много е значимо, че политическата поддръжка за процеса се уголемява. Без нея задачата ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, само че   изпълнима ”, съобщи и Радев.

На въпрос подготвен ли е за втори мандат отпред на Българска народна банка Радев отговори: ”Трябваха ми две години, с цел да реша, само че след ато водим тези диалози – несъмнено вървим в тази посока ”.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР