След деветцифрената глоба, която донесе на България при предишния си

...
След деветцифрената глоба, която донесе на България при предишния си
Коментари Харесай

ЕС ни глоби 30 млн. евро заради Порожанов и министър Танева

След деветцифрената санкция, която донесе на България при предходния си престой като аграрни министър, Десислава Танева се отличи с второ налагане на наказания в неин мандат - в този момент най-малко осемцифрено. Разбира се, виновникът е предшественикът й Румен Порожанов, както беше и предходния път - при „ Борисов 2 “, само че тъгата е за нея. Решението е взето на 5 юни от Европейската комисия, само че е обнародвано през вчерашния ден, написа българското издание „ Икономист “.
Тя не признава два типа разноски на България и те остават за сметка на родните небогати данъкоплатци. Глобите на обща стойност 30 млн.евро се постановат поради мошеничества на българските управляващи по реализирането на планове за селска инфраструктура. В медиите се появиха голям брой сигнали за некачествено, само че по тази причина пък пъти по-скъпо от нормата направени селски пътища и ВиК.
Парите са отпускани и е трябвало да бъдат следени при Румен Порожанов, шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ и Десислава Танева - министър на земеделието в „ Борисов 2 “. Точно пропуските в контрола са разказани като причина за глобите.
Парите няма да ни бъдат желани, а също като сметка за парно, ще бъдат приспадани от последващи заплащания. В случая ще бъдат ощетени новите планове, които, в случай че са утвърдени, ще останат за сметка на националния бюджет, т.е. на всеки българин, който си заплаща налозите. Има и по-скромна санкция от 223 000 евро за популяризирането на земеделската стратегия от 2013 до 2018 година - тематика, по която „ 19 минути “ неведнъж писа и даде образци за отявления обир на близки до властта компании и медии.
Според Земеделското министерство било триумф, тъй като понижили санкцията - трябвало да бъде по-солена с 10 000 000 евро. Това, което икономисва е, че се води нова процедура за наказания за 17 млн.евро за планове, осъществени още веднъж при Румен Порожанов - началник на фонд Земеделие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР