След десетки постановки по целия свят и над 60 милиона

...
След десетки постановки по целия свят и над 60 милиона
Коментари Харесай

Mама миа и с българска постановка в Софийската опера

След десетки постановки по целия свят и над 60 милиона фенове, този супер шлагер с песни на шведската поп група "АББА " ще има своята премиера и в България. Постановката ще зарадва столичани и гостите на София в продължение на пет поредни вечери от 18 юли от 19 ч. на сцената на Софийската опера и балет.
Зрителите ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper ", "Dancing Queen ", "Knowing Me, Knowing You ", "Take a Chance on Me ", "Thank You for the Music ", "Money, Money, Money ", "The Winner Takes It All ", "Voulez-Vous ", "SOS ", основани от гениалните създатели и някогашни членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус. Либретото на Катрин Джонсън по концепция на Джуди Креймър ни придвижва на гръцки остров, където любовта, пристрастеностите и изненадващите обстановки ни въвличат в завладяваща сантиментална комедия.
Неслучайно актьорският състав е същински дрийм тийм (ако използваме известния израз в средата на международния футболен конгрес, означават от операта). Сред него се открояват имената на Орлин Горанов (който играе ролята на Сам, единия от тримата евентуални татковци на Софи) и Влади Михайлов, звездите на театъра и мюзикъла Ники Сотиров, Деница Шопова, Весела Делчева, Симеон Владов, Люси Козарева, Денко Проданов, Яница Маслинкова, Еделина Кънева. Звездният състав се добавя елегантно от солистите на Софийската опера Светлана Пръвчева, Елена Стоянова, Николай Павлов, Александър Георгиев и други Всичко това се подплатява от осемчленна рок тайфа и прелестен балет. Диригент е Светослав Лазаров, сценография Нела Стоянова, костюми Християна Михалева-Зорбалиева, хореография Риолина Топалова.
Отдавна на едно място не са се събирали толкоз надарени създатели, обединени от вдъхновението на неуморния акад. Пламен Карталов, който с лекост ги превежда през този бездънен роман за обич, самообладание и абсолютно другарство. Световните шлагери на "АББА " ще бъдат чути за първи път на български и в звук с сантименталния сюжет ще създадат лятото да се запомни като лятото на "Мамма миа ".
Следващите спектакли са на 19, 20, 21 и 22 юли в Софийската опера. Хитовият мюзикъл ще бъде част и от програмата на към този момент обичайния фестивал "Опера на върховете ", който ще се състои от 26 до 29 юли на Белоградчишките скали, както ДУМА писа. Предвиждат се и представления в цялата страна.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР