След десетилетия на отделени средства за инфраструктура в най-бедните райони

...
След десетилетия на отделени средства за инфраструктура в най-бедните райони
Коментари Харесай

Да инвестираме в мигрантите, за да избегнем „ядрена бомба” в Европа, призова еврокомисар

След десетилетия на отделени средства за инфраструктура в най-бедните региони на Европа Европейски Съюз би трябвало да влага в мигранти, с цел да предотврати " нуклеарна бомба " на цивилен безредици.

Това предизвести представител на Европейски Съюз, представен от " Ройтерс ".

Европейски Съюз е планувал 350 милиарда евро до 2020 година по Кохезионната политика, с които съюзът цели да понижи неравенството най-много в Източна и Южна Европа.

" Социалната интеграция ще бъде решаваща през идващите години ", съобщи румънският еврокомисар по районно развиване Корина Крецу пред Фондация " Томсън Ройтерс " на Световния градски конгрес - най-голямата в света конференция, отдадена на градовете.

" Ако позволим гета и изолирането на мигрантите, те ще се трансфорат в нуклеарна бомба в бъдеще ", предизвести румънският политик на събитието в малайзийската столица Куала Лумпур.

Системата за банкет на бежанци на Европейски Съюз бе близо да се срине през 2015 година, когато един милион бежанци заляха Европа. Полша, Унгария, Словакия и Чехия отхвърлят да одобряват мигранти. Спорът свърши в съда и отслаби единството на съюза, което се популяризира и до други политики.

Сега вътрешните министри на Европейски Съюз се пробват да разрешат политическия въпрос посредством реформирането на системата за банкет на бежанци.

Според Крецу, когато жителите и мигрантите са в конфликт, " кметовете са по средата ".

Европейски Съюз употребява нов метод за премерване на неравенството, който би трябвало да даде на политиците по-добро схващане кои области са най-належащите, разясни тя.

" Брутният вътрешен продукт на глава от популацията не е доста прецизен, тъй като не взема поради тези джобове на беднотия и безработица ", продължи политикът.

Докато Кохезионната политика е най-голямото достижение досега в региона на обичайна инфраструктура, главните потребности в доста региони на Източна Европа са подценявани, акцентира еврокомисарят.

" Все още има хора, които умират поради качеството на водата, поради мрежите, които сме построили преди 40-50 година ", посочи политикът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР