След десетилетия изследвания на Титан - луната на Сатурн, учени

...
След десетилетия изследвания на Титан - луната на Сатурн, учени
Коментари Харесай

Луната Титан се отдалечава от Сатурн с десет сантиметра годишно

След десетилетия проучвания на Титан - луната на Сатурн, учени откриха, че тя се отдалечава от планетата съвсем 100 пъти по-бързо, в сравнение с се смяташе до момента - с към 10 сантиметра на година, заяви " Дейли мейл ".Титан се намира на 1 221 492 км от планетата, само че новите данни на откривателите сочат, че тя е била много по-близо преди четири милиарда и петстотин милиона години. Това значи, че цялата система се е разширила много по-бързо, в сравнение с смятаха учените до момента.

Титан е най-голямата от 62-те известни спътници на Сатурн и отстои на близо един милиард и половина километра от Слънцето.
Изследователи от Калифорнийския софтуерен институт в Съединени американски щати считат, че Титан се е формирал, когато е бил доста по-близо до Сатурн и се е отдалечил от планетата в продължение на 4,5 милиарда години.

" Изглежда, че лунната система на Сатурн и евентуално пръстените му са се формирали и развили доста по-динамично, в сравнение с се смяташе до момента ", сподели Джим Фулър, учител по теоретична астрофизика и съавтор на проучването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР