След десетилетия чакане военноморските тюлени на САЩ най-накрая ще получат

...
След десетилетия чакане военноморските тюлени на САЩ най-накрая ще получат
Коментари Харесай

Новата мини подводница ще улесни американските военноморски тюлени по време на мисиите

След десетилетия очакване военноморските тюлени на Съединени американски щати най-сетне ще получат „ суха “ мини подводница за секрети интервенции.

Наречена „ Dry Combat Submersible “ или в резюме DCS, тази нова дребна подводница може да транспортира шепа оперативни чиновници на военноморските тюлени до и от брега в цялостна секретност. Въпреки че тюлените работят с дребни подводници сега, екипажът би трябвало да носи екипировка за гмуркане и постоянно е в студената вода за дълги интервали от време.

Малка, само че суха

Lockheed Martin, производителят на DCS, разгласи, че DCS е достигнала първичната си оперативна дарба с военноморските тюлени. През май Джон Конуей, програмен управител за подводни системи в границите на Изпълнителния офис на морската стратегия на Командването за специфични интервенции на Съединени американски щати, съобщи, че първите DCS ще проработят до края на месеца. Lockheed Martin е доставил две DCS на флота до момента и сега работи върху трето устройство.

„ Екипът на Lockheed Martin се гордее с работата, вложена в създаването и доставката на DCS и поддръжката на Командването за специфични интервенции на Съединени американски щати за този крайъгълен камък на оперативната дарба “, споделя в изказване Джейсън Крауфорд, старши програмен управител за пилотирани бойни подводници. „ Очакваме с неспокойствие да доставим третата DCS и да поддържаме подводниците в цялостен действен потенциал “, прибавя той.

DCS е създадена въз основа на дизайна на мини подводницата S351 „ Nemesis “ от MSubs в Обединеното кралство. От 2016 година Lockheed Martin управлява екип, който включва MSubs в проектирането и построяването на DCS.

Има лимитирана налична информация за размерите и опциите на DCS, както бихте очаквали, само че неговият предходник, S351, тежи 27 215 кг и е дълъг 11,88 м. Задвижва се от напълно електрическа система, която му разрешава да измине до 72,2 км със скорост от към 1,85 км/ч. Може също по този начин да стигне до 100 метра.

„ Nemesis “ изисква екипаж от двама души, с цел да оперира и има място за до осем други лица или товар с тегло до един метричен звук.

В съпоставяне с предходни отчети, наподобява, че най-новото транспортно транспортно средство SEAL Delivery Vehicle (SDV) на военноморските тюлени, известно като Mk 11, е с дължина почти 6,9 м и може да транспортира екипаж от двама дружно с шестима пасажери. Тази подводна лодка се назовава още бойна потопяема инсталация за плитки води (SWCS) и не е под налягане, което лимитира оптималната й дълбочина на гмуркане спрямо DCS.

DCS ще бъде скъп инструмент за флота и неговите тюлени, защото съгласно известията съдържа камера за заключване в горната част на корпуса. Тази характерност е изключително значима, защото актуалните SDV, употребявани от тюлените, са „ мокри “ подводници, които изискват пасажерите им да бъдат изцяло изложени на водата по време на пренос.

Това може да докара до дискомфорт и отмалялост, даже в региони с по-високи температури. DCS адресира тези опасения, като понижава умората на военните и смекчава евентуалните опасности за здравето.

Трансформира подводната война

„ Сухата бойна подводница има капацитета да трансформира подводната война за специфични оператори “, споделя Грег Бауер, вицепрезидент на C6ISR и общоприет управител на Lockheed Martin. „ DCS обезпечава безвредно и скрито напредване на пасажерите на дълги дистанции в изцяло суха среда и разполага с камера за заключване. Обитателите идват сухи, отпочинали и подготвени за задача “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР