След дербито с ЦСКА скаутите, които следят изявите на родните

...
След дербито с ЦСКА скаутите, които следят изявите на родните
Коментари Харесай

Приносът на Мъри за развитието на младите вратари в Левски

След дербито с ЦСКА скаутите, които наблюдават изявите на родните играчи, още веднъж насочиха вниманието към един от младите играчи в Левски - Пламен Андреев. Стражът беше съвършен в този мач и излезе от него с втора поредна суха мрежа в дуел с " алените " (б.р. 1:0 на финала за Купата на България). Така към този момент е в ТОП 3 на играчите, за които се твърди, че са целесъобразни за трансфер от експертите, написа " Мач Телеграф ".

Не може обаче да не отбележим, че главната заслуга по тази причина е на Станимир Стоилов. Той от дълго време съобщи, че до момента в който е треньор на Левски, клубът няма да притегля вратари извън и би трябвало самичък да ги създава. Наистина самоуверен, само че и много опасен ход.

Лицето на тази политика на Мъри е Пламен Андреев. Стоилов го пусна във всички мачове за Купата на България през предишния сезон, в това число и в полуфиналите с Лудогорец, както и на финала с ЦСКА. А след издънката на Ники Михайлов с Хамрун, Андреев натрупа към този момент 11 турнирни мача от общо 18 публични.

В много от тях резервира суха мрежа, което се дължеше, несъмнено, освен на него, само че и положителната игра в отбраната на " сините " като цяло. Имаше и съмнения, които надали някой би дал прошка. Големият шанс на Андреев обаче е, че треньор на Левски е тъкмо Станимир Стоилов.

Вече казахме какво е визията на Мъри за вратарите. При всеки различен на пейката - към този момент щеше да бъде зачеркнат. Това демонстрират обстоятелствата, като се огледа какво се е случило с младите вратари от школата на Левски от предходното идване на Мъри на " Герена " до момента. Почти всеки биваше отписан след първата издънка.

Само двама вратари, които са пристигнали от школата, изиграха сериозен брой мачове. Това са Николай Михайлов със 76 и Божидар Митрев с 68. Общото сред тях и Андреев е, че те също дебютираха за Левски при Станимир Стоилов.

И към тях той сподели същото доверие, каквото сега показва към Пламен. Що се отнася до останалите, най-фрапиращ беше образецът с Ивайло Василев от сезон 2012/13. Тогава той изигра единствено един мач - против Лудогорец в Разград.

Левски загуби с 1:2, като направи неточност при втория гол на " орлите ", който реши дербито и бе маркиран от Станислав Генчев. След този мач Василев в никакъв случай повече не застана под рамката на " сините ".
 Стефан Аладжов: Уелтън си правеше каквото изиска с Турицов, нека анулират наказването на Левски
Стефан Аладжов: Уелтън си правеше каквото изиска с Турицов, нека анулират наказването на Левски

" Не знам докога ще не престават тези неща "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР