След депортирането на Новак Джокович от Австралия през януари спонсорите

...
След депортирането на Новак Джокович от Австралия през януари спонсорите
Коментари Харесай

Джокович за Lacoste: Казаха ми, че са били поставени под натиск


След депортирането на Новак Джокович от Австралия през януари спонсорите на международния №1 са били сложени под съществено напрежение по отношение на това дали да продължат съдействието си с него. Това разкри самият тенисист пред сръбския публицист Саша Озмо. През последните месеци сърбинът се раздели с два от сътрудниците си – автомобилния бранд Peugeot и софтуерната компания UKG, само че изрече благодарността си към тези, които са останали с него.

„Има неща, за които не ми е разрешено да приказвам обществено преди да бъдат оповестени формалните изказвания. Основните ми спонсори Lacoste, Head и Asics останаха с мен и съм им признателен за това, само че с други прекратихме своите взаимоотношения. За момента мога да кажа единствено това. Не съм аз индивидът, който би трябвало да се произнесе по отношение на това дали за тях е било по-добре да останем дружно или не“ – разяснява 20-кратният първенец от Големия шлем.

„Отношението на Lacoste беше отлично. Обикновено контактуваме най-много посредством моя сътрудник Едуардо Арталди, само че на няколко пъти имах опцията да беседвам персонално с изпълнителния шеф на компанията. Те се отнесоха с схващане към обстановката, в която се намирам, и към всичко, което се случи. В качеството си на световен дипломат съм значим за тях, само че в това време ми е ясно, че за тях не е било по никакъв начин елементарно да заемат тази позиция. Казаха ми, че са били сложени под напън от страна на медиите, както и от някои от техните клиенти, които не са били удовлетворени от това, че партньорството ми с Lacoste ще продължи“.

„Винаги ще има провокации, само че мисля, че те направиха добър избор и съм им признателен за това. Ще се постарая да съставлявам Lacoste по най-хубавия метод, както го правех и до момента. Това е бранд с големи обичаи, един от най-известните в тениса, и съм в действителност горделив да нося крокодила на гърдите си“ – сподели още международният №1.

Джокович бе запитан и дали след случилото се в Австралия отношението му към медиите и конференциите се е трансформирало.

„Понякога ми се желае конференциите да са къси, със общоприети, елементарни въпроси (смее се). От друга страна, в случай че има забавни и значими тематики, постоянно се възползвам от опцията да изразя мнението си, въпреки че хората от екипа ми ме поучават, че би било по-разумно да не го върша толкоз постоянно. Понякога се случват значими неща, при които заемам страната на играчите, което е разумно, защото самият аз съм подобен. Може би обаче от време на време се замесвам повече от необходимото“ – отговори първенецът на Ролан Гарос.

Днес Джокович ще стартира отбраната на купата в Париж с мач против Йошихито Нишиока. Двубоят е финален в програмата на корт „Филип Шатрие“ и ще стартира не преди 21:45 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР