След дебюта на сгъваемите мобилни устройства (в лицето на Samsung

...
След дебюта на сгъваемите мобилни устройства (в лицето на Samsung
Коментари Харесай

Смарт книгата на Google - няколко сгъваеми екрана вместо само един

След дебюта на сгъваемите мобилни устройства (в лицето на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X) доста експерти започнаха да спекулират по отношение на бъдещето на младата технология. Въпросът е по какъв начин може тя да бъде по-ефективна. Гугъл има едно предложение: дано в дребния корпус на устройството напъхаме не един, а няколко еластични екрана. С това концептуалното устройство на компанията се трансформира в смарт книга и би представлявало съвършеното решение за хора, търсещи ефикасен мениджмънт на доста задания по едно и също време.

Също като предшествениците си (Galaxy Fold и Mate X) умната книга на Гугъл също ще е инсталирана за централен въртящ се механизъм. Затворена, по корпусите ще има плоски екрани. Когато я отворите, ще прелиствате сгъваеми екрани вместо страници.



За момента имаме разполагаем единствено патент и концептуални рисунки на плануваното устройство. Гугъл обаче дава и съответни уточнения по какъв начин би трябвало да работи централната „панта“, формирана от обособени елементи за всеки екран. Патентът визира и по-конвенционално устройство без страници. Според компанията електронните съставни елементи могат да се скрият от централния механизъм. Имайте поради, че концепцията не значи, че подобен хардуер ще излезе на пазара в скоро време. От една страна монтирането на няколко екрана би направило устройството относително тежко за всекидневно прилагане. Освен това актуалната технология може да не отговори на упованията на Гугъл, която допуска електронните листове да се прегъват на разстояние от 1 до 0,005 мм. сред половините. Въпреки това с развиването на сгъваемите смарт телефони, таблети и даже преносими компютри реализирането на сходен план е единствено въпрос на време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР