След дълго търсене сме открили своите дамски или мъжки спортни

...
След дълго търсене сме открили своите дамски или мъжки спортни
Коментари Харесай

Как да почистя спортните си обувки?

След дълго търсене сме разкрили своите дамски или мъжки спортни обувки, които да дават отговор на всичките ни условия и да ни радват през идващия сезон. С пазаруването на съвършения чифт, работата ни напълно не е завършена – от момента, в който обувките станат наша благосъстоятелност, ние поемаме отговорността да се грижим за тях, с цел да им осигурим оптимално дълъг живот. Най-необходимото нещо в грижата за едни обувки е почистването им, само че при погрешно осъществяване, то може да се окаже и това, което най-лесно може да ги повреди необратимо. Днес ще ви дадем няколко съвета по какъв начин да почиствате своите спортни обувки по най-ефикасният и безвреден метод.

Мога ли да изпера кецовете си в пералнята?
Един от най-често задаваните въпроси във връзка с хигиената на нашите обувки, е дали е възможно да ги перем в пералня. Повечето са много издържливи и пералнята не би нарушила цялостта им, само че в случай че вашият модел не е шит, а лепен, и има цветни детайли по себе си, може би прането в пералня не е най-хубавата концепция за поддръжката му.
Ако нямате проблем с прането на обувки в пералнята, само че въпреки всичко се притеснявате дали няма да ги съсипете, изберете деликатна стратегия без центрофуга, или се консултирайте непосредствено с производителя на своя чифт. Магазините ССС да вземем за пример, с изключение на, че оферират необятно многообразие от спортни и други типове обувки за мъже, дами и деца, сигурно биха ви съдействали по отношение на поддръжката на вашите обувки.
В случай, че избирате ръчното пране в грижата за своите спортни обувки, не забравяйте да употребявате единствено хладка вода при измиването им и препарати, които са подобаващи, по този начин с изключение на обувките си, ще предпазите и ръцете си, защото кожата може да бъде сензитивна и да се сътвори реакция при досег до химикалите, което да аргументи раздразнения и обриви. За оптималната сигурност използвайте гумени ръкавици.
Колко постоянно да почистваме обувките си?
Няма открито предписание какъв брой постоянно би трябвало да се почистват обувките, само че в случай че не ги употребявате за туристически цели, спорт навън, или въобще обстановки, в които се замърсяват щедро, един път в сезона, директно преди прибирането им за идната година, е изцяло задоволително.
Когато спортните ви обувки са се напрашили, или сте се сдобили с неприятно петно някъде по тях, е значимо петното да бъде отстранено допустимо най-скоро. Ако става въпрос единствено за локално зацапване, не е належащо да перете обувките напълно, можете просто да почистите нечистата зона с паста за петна и влажна забрадка. Най-често зацапващите се елементи от обувките, естествено са белите подметки и те изискват честа и специфична грижа, тъй като мръсотията по тях мъчно може да остане незабелязана. Един трик за разчистване на гумени елементи на обувките, е да ги натъркате със сода бикарбонат или паста за зъби благодарение на остаряла четка за зъби – подметките ви ще станат като нови!
След изпиране на обувките ви, е доста значимо къде ще ги оставите да изсъхнат. Задължително отделяйте стелката и връзките от главното тяло, с цел да не се получи някъде задържане на вода и щета на тъканите. Избягвайте директната слънчева светлина да пада върху обувките ви, тъй като могат да избелеят и да бъдат развалени. Ако се притеснявате, че водата може да деформира кецовете ви, запълнете ги с намачкана хартия.
Ако желаете обувките ви да ви служат оптимално дълго време, би трябвало да се грижите за тях непрестанно, като ги почиствате усърдно с щадящи материали и ги съхранявате в истинските им кутии, с цел да не се прашат до момента в който не се носят. Надяваме се препоръките ни да са ви били потребни и да сте научили нещо ново по повод хигиената на обувките си. А вие по какъв начин почиствате своите?
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР