След дълго очакване кога италианският премиер Джузепе Конте ще се

...
След дълго очакване кога италианският премиер Джузепе Конте ще се
Коментари Харесай

Италианският премиер подмина Давос

След дълго очакване по кое време италианският министър председател Джузепе Конте ще се появи в Давос, стана ясно, че той е отменил пътуването си поради оставка - на ръководителя на придвижване „ Пет звезди “ Луиджи Ди Майо, част от ръководещата коалиция, съобщи Ройтерс.
От пресслужбата на премиера не обясниха в елементи повода за анулацията на полета на Конте, само че обявиха, че той ще остане в Рим, с цел да работи по „ незабавни въпроси “.
Ди Майо, който служи и като външен министър на Италия, е част от кабинета, откогато беше образувана предходната коалиция, в която още веднъж партията му участваше. Това се случи през 2018 година, когато „ Пет звезди “ получиха 33% от вота в изборите в Италия. Той напусна поста си на ръководител на придвижването след вълна от оставки в държавното управление, които заплашиха неговата непоклатимост.
Оставката на Ди Майо единствено способства за продължаващата политическа рецесия в Италия, малко преди локалните избори, където опозиционната партия на Матео Салвини се чака да набере скорост и да ускори настояванията си за нови парламентарни избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР